Mening Applefan hunkert momenteel naar een vernieuwende nieuwe iPhone. Hoewel de iPhone 11 serie niet zo lang geleden nog is gelanceerd, waren hardcore-tech-fans niet super enthousiast. De drie nieuwe modellen van de iPhone 11 waren weliswaar ‘nieuw’, maar niet bepaald vernieuwend. In dit artikel blikken we -heel voorzichtig- vooruit naar de iPhone 12.

De verschillen tussen de iPhone X en de iPhone 11? Vergeleken met de iPhone XS, de XS Max en de XR, die in 2017 verschenen, was de iPhone 11-serie geen wonderkindje. Tuurlijk, de iPhone 11 had een verbeterd 5,8-inch OLED-scherm, een nieuwe (aluminium) behuizing, een snellere processor en een ultrahoeklens-camera naast de dubbele camera met groothoeklens, maar verder waren er geen mega-vernieuwingen. Zeker niet qua design. Daarom zijn de verwachtingen van de iPhone 12 (want zo gaat ‘ie waarschijnlijk gewoon heten) hooggespannen.

Geruchten tot nu toe

Design

Apple heeft nu de kans om innovatieve veranderingen door te voeren in het design en de look van de 12-serie. Het gerucht gaat dan ook dat het randje bovenaan het scherm (waar de camera en speaker gaatjes zitten) weg zal vallen. De camera wordt dan ‘’onder het scherm’’ gebouwd. Een ander gerucht gaat over het verdwijnen van Face-ID. In plaats hiervan zou een vingerafdrukscanner kunnen komen. Dit laatste zou wel een forse koerswijziging betekenen gezien dit nog niet eerder bij de iPhone is gedaan. Ming-Chi Kuo (analist) verwacht tot slot dat het frame (metaal) meer weg zal gaan hebben van de iPhone 4. Dit zou betekenen: een groot verschil in design.

Display

Dezelfde Kuo gaat verder ook in op het display van de iPhone 12. Deze zou (in de Max-versie) een 6,7 inch scherm kunnen hebben (best groot), ten opzichte van een 5,45-inch scherm van de 12 Pro. Volgens Kuo blijft de reguliere iPhone 12 bij 6.1 inch; met een upgrade naar OLED (in plaats van LCD)

Specs

Wat zegt Kuo over de specs? 5G-ondersteuning zou volgens hem goed mogelijk kunnen zijn voor de hele serie. Verder noemt hij een mogelijke upgrade in het RAM-geheugen (mogelijk 5GB of 6GB in plaats van 4GB) bij de 12 Pro en 12 Max.

Camera

Tot slot de camera. Hier worden verschillende zaken genoemd. Denk aan een 3D-camera met laser, een dieptesensor, een 3D-sensor en een 64 (!) megapixel camera. Teveel om nu allemaal op in te gaan, dus wordt vervolgd.

Wanneer komt de iPhone 12?

De ervaring leert ons dat Apple een nieuwe iPhone rond dezelfde periode lanceert en bekend maakt. Deze ‘onthullingsevenementen’ vinden telkens plaats in de nazomer, dus ergens in september. Onze verwachting is dan ook dat we dit jaar -ergens rond september- nog kennis zullen gaan maken met de iPhone 12. Nota bene: het coronavirus heeft voor vertragingen gezorgd in de productie, waardoor het nog wel onzeker blijft of dit de daadwerkelijke releasemaand wordt.

Wat zal ‘ie gaan kosten?

De iPhone 12 zal hoogstwaarschijnlijk niet laag geprijsd worden. Apple lanceerde eerder dit jaar al de nieuwe iPhone SE (die we reviewden)als toestel binnen het lagere segment. Voor een kleine 400 euro heb je deze al in huis, dus waarom zou Apple een ‘betaalbare’ 12 introduceren? En dit gedachtegoed lijkt te rijmen de de laatste ‘price-leaks’ van tech Journalist Prosser:

5,4 inch iPhone 12: $ 649.
6,1 inch iPhone 12: $ 749.
6,1 inch iPhone 12 Pro: $ 999.
6,7 inch iPhone 12 Pro Max: $ 1099.

Kortom, nog genoeg om over te gissen. To be continued.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here