Arlo Pro 3 beveiligingscamera

Het aanbod aan slimme huisbeveiliging is enorm. Dit wordt nog eens goed duidelijk als je kijkt naar het ruime assortiment van Arlo. Het merk, dat door Netgear in de markt is gezet, stond nog op onze lijst om uitvoerig getest te worden. Eerder schreven we ook een Arlo Pro 2 review en de Arlo Ultra review. Bekijk deze reviews ook zeker terug. Want de Arlo Pro 3 valt er wat dat betreft precies tussen. Niet alleen qua prijs, maar ook qua functionaliteiten. Welke van deze camera’s biedt de beste prijs kwaliteit? Daarover later meer…of oordeel alvast zelf na het lezen van onze reviews. In dit artikel kijken we in ieder geval nader naar de Pro 3.

Unboxing van de Pro 3

In deze review wat minder aandacht aan de unboxing. Waarom? De producten van Arlo zijn, zoals te lezen in de andere reviews, gewoon van hoge kwaliteit, punt. De producten worden op gelijksoortige manier verpakt: netjes, overzichtelijk, rechttoe-rechtaan en in dezelfde look and feel. Ook qua design lijken de producten erg op elkaar, dus we verwijzen jullie dan ook graag naar onze eerdere reviews voor een goede indruk. Hieronder nog wel wat foto’s van de manier waarop het product binnenkomt. Zoals de zien erg ‘clean’ met een luxe touch.

Wat er allemaal bij geleverd wordt?
In onze geval ontvingen we een set bestaande uit 2 camera’s, de Smarthub (basisstation), een opzetvoetje, bekabeling en wat kleine materialen om de camera netjes te bevestigen.

Het opvallendste binnen het pakket zijn toch wel de ‘oogappeltjes’ van Arlo; de Bullit Camera’s. Als we naar we functionaliteiten kijken vallen de volgende opties direct op: 2K video met HDR, Nachtvisie in kleur, een geintegreerde zaklamp (die de Arlo Pro 2 niet heeft), audio in- en output en (zoals de andere camera’s van Arlo hebben) weerbestendigheid. Om de door ons geteste camera’s van Arlo op een rijtje te zetten, hebben we onderstaand schema gemaakt. Hierin is duidelijk te zien dat de Pro 3 -ten opzichte van de Pro 2- een stuk meer opties heeft; een betere camera, grotere kijkhoek, betere resolutie en geïntegreerde zaklamp. Wel is de Framespeed iets lager.

Arlo Pro 2Arlo Pro 3
Arlo Ultra
Type cameraRegulierBullet CameraBullet Camera
Kijkhoek130 graden160 graden180 graden
Resolutie1980 x 1080 pixels2560 x 1440 pixels3840 x 2160 pixels
Famespeed30 FPS25 FPS60 FPS
Infrarood?JaJaJa
Infrarood afstand?8,5 Meter7,5 Meter
Fisheye?NeeNeeNee
Zaklamp?NeeJaJa

Aansluiting van de Arlo Pro 3
Als je de camera wil gebruiken, dien je deze te koppelen aan de Smarthub. Heb je reeds een hub van Arlo, dan kun je deze ‘oude’ hub gebruiken om de Pro 3 te koppelen; ook bij een ‘’oudere’’ hub. De Pro 2 heeft namelijk een andere hub dan de hub die bij de Pro 3 en Ultra 4K geleverd wordt, maar de Pro 3 camera koppelen aan de hub van de Pro 2 kan dus prima (!). Achter in de hub kun je overigens ook een USB-stick of externe harde schijf aansluiten om beelden op te slaan. Zo heb je de cloud niet nodig en blijft het materiaal goed bewaard.

Installeren en gebruiken
Zoals we van Arlo gewend zijn ging de installatie soepel en vlekkeloos. Exact zoals we bij de Pro 2 deden, volgden we het stappenplan via de App van Arlo. Bekijk hier een compilatie van de stappen die je in de app maakt op de camera’s te configureren en werkend te krijgen.

Wat meteen opvalt is de beeldkwaliteit; deze is (veel) beter dan de kwaliteit van de Pro 2, maar iets minder dan de Ultra 4K. Via de Pro 3 kun je uitstekend monitoren. Vergeleken met de gemiddelde beveiligingscamera stijgt de beeldkwaliteit van de Pro 3 er ver bovenuit. Vooral overdag is het beeld subliem!

Is het avond/nacht, dan kun je kiezen tussen de nachtmodus en de nachtmodus met kleur. Wil je kleur? Dan zal de zaklamp aangaan, waardoor de beelden wat natuurlijker ogen. Dit gaat echter wel iets ten koste van de kwaliteit (iets waziger/blokkiger). Zelf geven wij dan toch de voorkeur aan zwartwit beelden.

Minpuntje: abonnement
Het grootste minpunt is wat ons betreft wel de abonnementsdienst die vereist is om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Met een abonnement worden beelden (bij beweging) automatisch opgeslagen en kun je deze terugkijken via de app. Ook is de sensor dan iets specifieker, en kun je via de app zien of er beweging was door een voertuig, dier of persoon. Daarnaast kun je -alleen met abonnement- toegang krijgen tot cloudopslag (en opnamen tot een maand bewaren). De abonnementsdienst van Arlo kost overigens 2,99 euro per maand.

RECENSIES OVERZICHT
Opties
Gebruiksvriendelijkheid
Design
Prestaties
Prijs
Kwaliteit
Vorig artikelEpson lanceert ReadyPrint printplannen in Nederland
Volgend artikelCybercrime onderzoek: hoe ontwikkelt cybercriminaliteit zich?
review-arlo-pro-3-draadloze-beveiligingscameraDe Arlo Pro 3 is een zeer degelijke beveiligingscamera. Zeker vergeleken met de Pro 2 zijn er veel voordelen aan deze set. Het beeld is met 2K erg goed en ook wat opties betreft kun je genoeg kanten uit. Het grootste minpuntje is de abonnementsconstructie, waardoor ook sommige opties niet werken bij het ontbreken van een abonnement. Tot slot de prijs; die is relatief hoog, maar je krijgt er wel degelijk kwaliteit voor terug!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in