De iPhone 11, 8, XR of SE: welke past het beste bij mij?

523

Apple heeft een gevarieerd assortiment met smartphones. Het is dan ook niet altijd even gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Kies je bijvoorbeeld voor de iPhone 11 of ga je liever voor een refurbished iPhone 8? Of geef je de voorkeur aan een iPhone XR of ga je overstag voor de iPhone SE Red? Om de keuze voor bijvoorbeeld een iPhone SE te maken, is het handig te weten of dit toestel bij je past. Hoe je daarachter komt ontdek je hier.

Gebruik van de camera

De camera is een van de kenmerken die bij de toestellen verschilt. Het is belangrijk om jezelf af te vragen, hoeveel waarde je hecht aan de camera. Heb je er bijvoorbeeld drie nodig of neem je genoegen met een enkele camera. De mate van gebruik van de camera en de gewenste kwaliteit bepaalt daarin onder meer je keuze. De iPhone 11 is wat betreft de camera de winnaar met een 12-MP ultragroothoeklens in combinatie met een groothoekcamera met nachtmodus. De iPhone SE tweede generatie is bijvoorbeeld met een eenvoudige 12-MP camera uitgevoerd.

Prestaties van het toestel

De prestaties van de toestellen variëren onderling natuurlijk ook. De iPhone SE en de iPhone 11 zijn uitgevoerd met een A13 Bionic-chip. Dat is de meest krachtige van Apple voor smartphones. De iPhone XR is wat dat betreft voorzien van een A12-chip en de iPhone 8 beschikt over een A11 Bionic-chip. De accuduur van dit laatstgenoemde toestel is het minst groot en die van de iPhone 11 het grootst. De batterijduur van de iPhone 11 gaat bijvoorbeeld in vergelijking met die van de iPhone XR tot een uur langer mee.

Keuze op basis van budget

Er is uiteraard altijd een keuze te maken op basis van het beschikbare budget. De iPhone 8 is nieuw overigens niet meer verkrijgbaar, maar alleen nog bij erkende resellers en refurbished verkrijgbaar bij KPN. Wil je geen tweedehands smartphone dan valt deze optie natuurlijk al af. Kies je voor de goedkoopste versie dan kom je uit bij de iPhone SE. De iPhone XR bevindt zich in een hogere prijsklasse en de iPhone 11 kom je tegen in het topsegment. Als het budget geen probleem is en de beste smartphone wilt dan kom je gewoon uit bij de iPhone 11. Het is in elk geval belangrijk om een keuze te maken op basis van je voorkeuren voor eigenschappen in samenhang tot je budget.

Dit betreft een samenwerking

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here