Een goed alternatief voor Apple Airpods? Wij probeerden de QCY T2C 2e Generatie

722

Hoewel de Apple Airpods nog steeds erg populair zijn, ook in Nederland, is de echte gekte rondom de draadloze oordopjes van Apple; wel voorbij. Vanwege de prijs wijken veel consumenten uit naar alternatieven. Het aanbod is megagroot. Even via google zoeken op ‘draadloze oordopjes’, en je stuit zo op tientallen (zo niet, honderden) websites en webshops die alternatieven verkopen. Veel ervan is gewoon troep, daar hoeven we niet omheen te draaien. Van die ‘’shady’’ dropship websites waarbij je te maken hebt met levertijden van weken, betalingen via paypal en klantenservice via een contactformulier. 

Maar er zijn ook shops die legit zijn en -in ieder geval- transparanter zijn dan de gemiddelde site. In dit artikel bekijken we Hoesjes Outlet, een webshop die wel laat raden wat ze verkopen, maar ook een online shop die draadloze oortjes verkoopt. Wij testten de QCY T2C 2e Generatie. 

QCY High-End True Wireless Stereo Earphones met Oplaadcase
Het merk is niet bekend waardoor wij in de eerste instantie erg sceptisch waren over de kwaliteit, maar eerlijk is eerlijk, wij zijn erg te spreken over deze oortjes van QCY. Kort samengevat zitten de oortjes lekker en stevig, ook bij heftig schudden met het hoofd. Het geluid is gewoon prima, en zelfs beter dan de gemiddelde imitatie-airpod (die wij tot nu toe hebben getest). Verder werkt de noise isolation, waardoor je geen last hebt van achtergrondgeluiden, en is het bereik gewoon goed, in ieder geval over een paar meter. En dan kijkend naar de prijs (39,99 euro via Hoesjes Outlet), is onze conclusie dan ook dat die qua prijs-kwaliteit zeer goede earpods zijn. Let op: we hebben ‘’slechts’’ 3 dagen getest, dus over de ‘slijtage’ en kortetermijn kuurtjes kunnen we niets zeggen, maar tot nu toe zijn we er zeer over te spreken. 

Wat krijg je meegeleverd?
De verpakking is simpel: een doosje met een oplaadcase (waar de oortjes ook direct in zitten), een oplaadkabel voor de case, extra rubbertjes (voor verschillende ‘oormaten’) en een handleiding die totaal overbodig is. Voor gebruik is het een kwestie van plug en play: earpods aandrukken, koppelen via de Bluetooth van je smartphone, tablet, televisie of ander apparaat, en je bent ready to go. De case kan overal mee naartoe en fungeert direct als een soort ‘powerbank’. Je kunt je oortjes (als ze leeg zijn) dus gewoon draadloos laden via je case, mits deze opgeladen is natuurlijk. Hoesjes Outlet claimt dat je de oortjes tot wel zes keer kunt opladen zonder de case te hoeven opladen.

Toch een Apple Airpod?
Heb je toch wat meer te besteden en ben je merktrouw aan Apple? Dan kun je natuurlijk voor de airpods gaan. Ook in dit geval zou je Hoesjes Outlet even kunnen checken. Wil je namelijk een AirPod case kopen? Dan hebben ze ruim 100 verschillende cases te koop, altijd leuk! 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Onze review/ervaring met het alternatief voor de Apple Airpod is echter volledig authentiek en de onze 🙂
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here