Je kunt niet alles en iedereen in de gaten houden, toch zou het wel prettig zijn wanneer je een extra paar ogen zou hebben. Met een IP camera wordt aan deze wens voldaan, want je kunt alles wat belangrijk voor je is bekijken. Live en achteraf, wat je ook wilt. Het is niet eens nodig om steeds op een schermpje te kijken, want slimme software zal je inlichten zodra er beweging wordt geconstateerd. Zo zal er niets aan je aandacht ontsnappen met IP camera’s.

Wat is een IP camera?

IP staat voor Internet Protocol, een IP camera wordt net als andere apparaten die verbinding maken met het internet voorzien van een IP adres. Zo kunnen beelden live via internet bekeken worden, het is ook mogelijk om de beelden op te slaan om ze op een later tijdstip te bekijken. Het is voor een IP camera noodzakelijk om gekoppeld te worden aan een router met toegang tot het internet. Dit kan de normale router zijn van de telecom provider, het is ook mogelijk om er een speciale ‘bridge’ voor te gebruiken zoals de Google Nest Hub of de Somfy TaHoma. Met name wanneer je meerdere IP camera’s of andere smart home apparatuur in huis hebt kun je met een bridge al deze apparaten centraal bedienen. Smart home toepassingen zoals lampen en elektrische raamdecoratie kunnen perfect gecombineerd worden met beveiligingsapparatuur waaronder camera’s en alarmsystemen.

Voordelen van draadloze bewakingscamera’s

Er zijn al jarenlang opties met draad leverbaar. Naast zakelijke toepassingen worden dergelijke systemen ook gebruikt voor de beveiliging van privé woningen. Om deze apparatuur te installeren zijn vaak specialisten nodig, er moeten kabelgoten worden gemaakt, en er zal ook regelmatig onderhoud en controle vereist zijn. Draadloze camera’s zijn wat dat betreft een stuk eenvoudiger om te plaatsen en in gebruik te nemen. Hier zijn enkele voordelen én praktische toepassingen van IP camera’s.

1. Voor buiten én binnen

Er was al langere tijd de populaire Somfy Indoor camera, nu is een ook een Outdoor model leverbaar. Er wordt vaak als eerste gedacht aan opties voor buiten, toch is zicht op de binnenzijde van de woning ook erg prettig. Je kunt zo altijd en overal de woning in de gaten houden. Een beveiligingscamera voor buiten moet (spat)waterdicht zijn, let altijd goed op de IPX rating. Dit is niet hetzelfde als IP, een Ingress Protection waarde zoals IP44 of IP65 geeft aan hoe bestendig het apparaat is tegen water en stof.

2. Inbraakpreventie

Dit zal voor velen de voornaamste reden zijn om een Outdoor IP camera aan te schaffen. Wanneer er ergens in de straat is ingebroken, dan zijn deze camera’s plotseling niet meer aan te slepen. Zorg daarom dat jouw huis niet de ‘zwakke schakel’ in de straat is en neem op tijd maatregelen. Het is ook mogelijk om een virtuele buurtwacht in het leven te roepen met je buren. Zo ontsnapt er niemand aan het oog van de camera.

3. Niet alleen voor inbrekers

Wanneer er een inbreker voor de deur staat, dan wil je dit uiteraard eventjes nader bekijken. Maar misschien wil je uitvogelen of er katten in de tuin stiekem hun behoefte komen doen. Of je wilt op vakantie de bloemen op de veranda zien bloeien, dat kan natuurlijk ook. Er zijn veel toepassingen te bedenken waarbij dat extra oog ideaal is.

4. Bezorging

De bezorgdiensten maken overuren. Het is dan ook reuze handig om kleding, apparatuur of een hete pizza tot aan de deur te laten bezorgen. Het is niet altijd mogelijk of wenselijk om snel de deur te openen, er zijn ook IP camera’s met intercom functionaliteit. Zo kun je de persoon aan de deur even te woord staan. Het mooiste is dat je via de app niet eens thuis hoeft te zijn, terwijl het lijkt alsof je achter de deur staat.

5. Gezinsleden

Zeker met kinderen in huis is het reuze handig als je even kunt controleren of alles in orde is met de kids. Wanneer ze in de tuin spelen bijvoorbeeld, terwijl je binnen de afwas doet. Of kijk vanaf het werk of ze op tijd uit school komen. Ook kun je even controleren of er niet weer een fiets op de oprit ligt te slingeren. Niemand wil politieagentje spelen, met IP camera’s kun je op afstand toch verzekerd zijn van een veilige leefomgeving voor alle gezinsleden.

6. Familie

Beveiliging en bewaking is met IP camera’s niet beperkt tot de eigen woning. Zo kun je hulpbehoevende familieleden op afstand helpen door mee te kijken wanneer dit nodig is. Daarbij kun je in overleg bepalen wat er te zien is, en op welke momenten je even meekijkt. Door afspraken te maken over privacy en monitoring kunnen familieleden ongestoord leven met toch een extra steuntje in de rug.

Wees gerust, want niet ontsnapt voortaan aan je aandacht dankzij IP camera’s! Kijk voor IP camera’s en andere smart home producten eens op https://www.somfy.be/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here