Wat je als ondernemer zelf aan SEO kan doen voor jouw website

SEO in Nederland is ingewikkeld en er komt een heleboel bij kijken. Toch zijn er veel mensen die graag zelf wat kleine dingen doen om misschien toch een paar posities in Google te stijgen of om beter vindbaar te zijn. Gelukkig zijn er ook dingen die je kunt doen, zonder dat je echt veel diepe kennis nodig hebt over het onderwerp. Ben je benieuwd naar wat dit is?

On site content
Het plaatsen van voldoende content op jouw website is belangrijk. Hierin kun je namelijk zoekwoorden verwerken, wat er weer voor zorgt dat jouw website sneller omhoog komt wanneer mensen op zoek gaan.

Doorlinken
Wat je ook kunt doen met de teksten op jouw website, is doorlinken naar andere pagina’s van jouw site. Een webshop voor computeronderdelen kan bijvoorbeeld een stuk over welke onderdelen je nodig hebt voor een computer, en hierin kunnen diverse links geplaatst worden naar de verschillende categorieën en producten.

Op zoek naar zoekwoorden
Waar zoeken mensen op die op zoek zijn naar dat wat jij aanbiedt? Een online apotheek kan bouwen op het woord ‘apotheek’, maar de kans is groter dat mensen zoeken naar ‘ibuprofen’ of ‘thermometer’. Als jouw website naar boven komt als je die woorden gebruikt, klikken mensen jouw site sneller aan en krijg je dus meer bezoekers en wordt er meer gekocht.

Optimaliseer jouw website
Een goed werkende website is belangrijk. Als iemand terecht komt op een website die er lang over doet om te laden, of een website die niet prettig leest en er niet aantrekkelijk uit ziet, klikt diegene snel weg. Zorg dus dat men geen reden heeft om jouw site te verlaten. Kijk naar het webdesign. Zorg dat alles goed en prettig te lezen is, zorg dat het overzichtelijk is en houd het zowel netjes als volledig.

Hulp van je netwerk
Je kunt jouw netwerk inschakelen als je op zoek bent naar plekken waar je een link kunt plaatsen naar jouw site. Misschien heb je met bepaalde websites wel eens contact gehad of samengewerkt en hebben zij een partner pagina. Vraag dan of ze ook een link neer willen zetten naar jouw website. Ook als ze bijvoorbeeld een blog hebben, kun je voorstellen dat je een gastblog schrijft met een linkje naar jouw website. Ook bij normale blogs die gaan over het onderwerp waar jouw website ook over gaat (of tenminste voor een deel) kun je vragen of jij een artikel mag plaatsen met een link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in