Het gaat goed met de koers van bitcoin, sinds het dieptepunt van medio maart is de bitcoin koers gestegen met maar liefst 200 procent tot bijna een waarde van 10.000 euro. Cryptocurrency is weer helemaal terug van weggeweest, steeds meer investeerders kopen bitcoin en andere coins. Maar met welke telefoon kan je het beste jouw cryptomunten beheren? 

Bitcoins beheren met je Samsung Galaxy S20

Het nieuwste vlaggenschip van Samsung, de Samsung Galaxy S20, beschikt over een gescheiden opslag voor gevoelige data zoals wachtwoorden en cryptocurrency private keys. 

Een private key kan je zien als een soort wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot je cryptomunten. Deze data wordt opgeslagen in een beveiligde chip, afgezonderd van andere data op je telefoon. Dit zorgt ervoor dat de gevoelige gegevens niet in handen kan komen van hackers. 

Met behulp van de bijgeleverde Blockchain Keystore app kan je de private keys van bitcoin en andere coins opslaan. Dat zijn munten die gebruikmaken van het Ethereum netwerk. De Blockchain Keystore app is trouwens nog niet officieel te gebruiken in Nederland. Inwoners van Duitsland en Engeland kunnen wel al gebruik maken van de app. 

De prijs van de Samsung Galaxy S20 varieert van 720 euro tot 920, afhankelijk van welk model je kiest. 

HTC maakt come-back met Exodus 1S

De telefoons van HTC zijn bij het grote publiek minder populair dan die van Samsung, Apple en Huawei, maar de nieuwe Exodus 1S heeft alles wat een cryptobezitter maar wensen kan. Net zoals de Samsung Galaxy S20 beschikt de Exodus 1S over een afgeschermde omgeving waarop gevoelige data zoals wachtwoorden en private keys worden opgeslagen. 

En met de Social Key Recovery functie ben je nooit jouw cryptocurrency’s kwijt, zelfs niet wanneer je telefoon wordt gestolen. Hoe werkt het? Selecteer eerst een aantal betrouwbare contacten uit je contactenlijst. Vervolgens wordt de back-up van jouw cryptocurrency portemonnee gesplitst en verstuurd naar jouw contacten op basis van een geheim algoritme. 

Ben je een echte crypto-nerd? Met de Exodus 1S kan je ook een full node draaien. Dat betekent dat je telefoon transacties op het bitcoin netwerk kan verwerken. Daarvoor heb je wel een micro SD kaart nodig van minimaal 400 GB en een stabiele internetverbinding. 

De nieuwste versie van de Exodus 1S, de Exodus 1 – Binance Edition, biedt daarnaast ondersteuning voor de DEX (decentrale beurs) van Binance. Handel in de populairste cryptomunten van dit moment, waar en wanneer je maar wil. 

De Exodus 1S kost slechts 219 euro, of het equivalent daarvan in cryptocurrency. 

Finney van Sirin Labs is de ‘new kid on the block’ 

Denk je aan smartphones, dan komt de fabrikant Sirin Labs je waarschijnlijk niet bekend voor. Dat is ook niet vreemd, Sirin Labs heeft slechts één telefoon op de markt gebracht. Wel deden ze dit met veel bombarie, in 2017 trok de fabrikant Lionel Messi aan als ambassadeur van het merk. 

Met de Finney van Sirin Labs ben jij volledig in het beheer van jouw bitcoin, ethers en ERC-20 tokens. De naam Finney verwijst naar Hal Finney, een van de eerste computerprogrammeurs die zich heeft toegewijd aan het ontwikkelen van bitcoin. 

Daarnaast biedt de telefoon ondersteuning voor dApps, dat zijn decentrale applicaties die gebruik maken van het Ethereum netwerk. Een bekend (of berucht) voorbeeld in de cryptowereld zijn Cryptokitties. Dat zijn schattige katjes die je kan verzamelen met behulp van Ethereum. 

Het enige nadeel is het prijskaartje. Je betaalt namelijk 999 dollar (ongeveer 845 euro) voor een Finney. 

Genoeg mogelijkheden dus om je bitcoin en andere cryptomunten te beheren met deze telefoons! Welke kies jij? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here