De 5 leukste gratis offline games voor op reis

Ga jij binnenkort op vakantie naar het buitenland, dan zal je rekening moeten houden met je internetverbruik. De meeste reizigers zetten de roaming uit, zodat er geen bizar hoge datakosten om de hoek komen kijken. In het vliegtuig of op het zandstrand heb je in de meeste gevallen ook geen beschikking tot het internet. Het is wel fijn om af en toe te kunnen ontspannen met een offline smartphone game. Wij hebben daarom hieronder de 5 leukste smartphone en kaart games voor je verzameld.

SimCity Buildit
Tientallen jaren geleden bleek de game Sim City een wereldwijd succes. Tegenwoordig kan je de populaire game ook op de smartphone spelen. Het spel ‘SimCity Buildit’ is beschikbaar voor iOS en Android. Het doel is om een prachtige stad te bouwen en de bewoners van dienst te zijn. Je kan het spel SimCity Buildit online en offline spelen. Alle offline verrichtingen worden automatisch opgeslagen. Online spelen heeft wel zo zijn voordelen, maar het is niet noodzakelijk. Het is een ideaal spel voor de vakantiegangers.

Asphalt 8: Airborne
Een visueel hoogstandje mogen wij het spel Asphalt 8: Airborne wel noemen. Het is grafisch één van de beste smartphone games van dit moment. Let op, het spel kost je ook 1,4 GB aan opslagruimte. Het leukste is dat je kan racen tegen de computer en andere online spelers. Speel je offline dan kan het alleen tegen de computer, maar dat maakt het spel niet minder enerverend. Je kan Asphalt 8: Airborne spelen op de iPhone en Android. Het is ook mogelijk om de racegame op een tablet te downloaden.

Temple Run 2
Avontuur en nog eens avontuur, dat is wat je te wachten staat bij Temple Run 2. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Je moet allerlei obstakels proberen te vermijden. Je moet over gevaarlijke objecten springen en langs afgronden zien te komen. De omgeving is steeds weer anders, waardoor het een vermakelijk en vooral spannend spel blijft. De offline game is geschikt voor op reis, aangezien je ook gewoon in het vliegtuig of op de hotelkamer zonder WiFi kan doorspelen.

Canasta
Je speelt het kaartspel Canasta met twee, drie off vier spelers, ideaal voor een reisgezelschap. Het spel wordt inclusief jokers gespeeld en kan voor nieuwe spelers misschien ingewikkeld overkomen. Toch wint het spel snel aan populariteit en is het absoluut een leuk tijdverdrijf voor in het vliegtuig. Maak voor vertrek even een screenshot van de spelregels van Canasta, en vergeet niet om twee (reis)kaartspellen in te pakken wanneer je dit spel wilt spelen!

Pesten
Het spel pesten is erg bekend, bijna iedereen heeft het wel eens gespeeld. In het buitenland kennen ze het spel als Mau-Mau of Crazy Eights. De spelregels zijn eenvoudig: Het kaartspel wordt opgedeeld, iedereen legt omstebeurt een kaart op de gezamenlijke stapel. Je mag alleen een kaart wegleggen als de waarde of de kleur van jouw kaart gelijk is aan de bovenste kaart van de gezamenlijke stapel. Heb je geen passende kaart? Dan moet je een extra kaart bijpakken. Wie als eerste zonder kaarten zit heeft gewonnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in