iPhone 12: 5G, redesign, nieuwe specs en latere release, wat gebeurt er Apple?

1197

Menig techfan zal de afgelopen dagen genoten hebben van het nieuws rondom de iPhone 12. De ene na de andere techsite schreef over het nieuwe vlaggenschip van Apple, en men raakt niet uitgesproken over alle geruchten rondom de nieuwe iPhone. Over enkele weken wordt de smartphone onthuld en ook wij nemen weer even de tijd (de laatste keer was in mei) om vooruit te blikken. Maar dan in het kort, met alle punten op een rij. Wat weten we al over de iPhone 12? 

Modellen van de iPhone 12

De iPhone 11, de 11 Pro en de 11 Pro Max worden naar alle waarschijnlijkheid allemaal opgevolgd door een nieuwe variant. Er wordt daarnaast ook gesproken over een vierde iPhone 12 variant. Dit zou een soort SE-model kunnen worden, met een kleiner 5,4-inch scherm.

iPhone 12 en 5G

Tot nog toe hebben de iPhones geen 5G ondersteuning gehad. Maar met steeds meer providers die 5G beginnen uit te rollen, zou Apple wel eens kunnen kunnen inspelen op de behoefte van consumenten: een hogere internetsnelheid. Naast Nederland zijn er nog veel meer landen die overschakelen op 5G, dus de kans dat de iPhone 12 5G zal ondersteunen, is zeker aanwezig. Let wel: het blijven verhalen op de wandelgangen. Er is zoveel onduidelijkheid, dus het devies blijft -zoals bijna altijd- ‘wachten, wachten en nog eens wachten’.

Releasedatum

En over wachten gesproken; dat kan voor de iPhone 12 wel eens later worden dan normaal. Normaal gesproken kunnen Applefans nieuwe iPhones vanaf september ophalen bij de winkels. Dit gaat al jaren zo. Maar deze keer is men daar nog niet zeker van. Bronnen spreken over releasedata (van de iPhone 12 en de nieuwe iPads) in oktober.

Nieuw ontwerp

Back to basics, zou je misschien kunnen zeggen. Volgens de laatste informatie wordt het hele design van de nieuwe iPhone vernieuwd. De laatste keer dat dit gebeurde was bij de iPhone X. De nieuwe smartphone van Apple zal naar verluid geen afgebogen randjes meer hebben. Daarnaast zal de rand afgedekt zijn met een metalen bandje. Als je naar de geruchten kijkt zou je bijna denken dat we weer terug gaan naar een iPhone 4 achtig ontwerp.

Specificaties van de iPhone 12?

Wat specs betreft zullen we er even snel doorheen gaan.

– Scherm: De iPhone 11 had, voor de Pro en Pro Max een oled-display. De normale 11 had een LCD-display. Voor de iPhone 12 wordt -voor alle varianten- een OLED-scherm verwacht. 

– Schermbeveiliging: Naast de functionaliteit voor gezichtsherkenning komt de vingerafdrukscanner weer terug. Deze zou weer onder het scherm worden geplaatst.

– Camera: Dit zouden er weer 3 worden. Door een geoptimaliseerde sensor in de camera(‘s) zou 64MP gehaald moeten kunnen worden. Betere foto’s dus dan de iPhone X. De LIDAR sensor, die zou kunnen bijdragen aan betere diepte (voor AR-doeleinden), zou net als de iPad Pro, ook verwerkt zijn in de iPhone 12.

– Chip: Een snellere chip, de A14. Naar verluid sneller, beter en duurzamer.

Voor nu was dit het weer even. Jullie zijn weer op de hoogte. Hoe denk jij over de iPhone 12? Laat het even weten in de comments en tot de volgende iPhone 12 update weer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here