data marketing

Britse wetenschappers hebben een record snelheid van gegevensoverdracht bereikt: 222 Ultra HD Blu-rays per seconde downloaden. Dus vergeet breedband maar, Ultra-Breedband is de nieuwe norm. Met dit soort snelheden kun je in een fractie van een seconde films streamen op de hoogste kwaliteit. En videobellen met verbindingsproblemen of haperingen? Die behoren dan tot het verleden. We zijn er nog niet, maar het is wel een stukje dichterbij gekomen.

Ruim 22 terabytes per seconde

Een team van onderzoekers van het University College London heeft een manier ontdekt om de ‘data-transmissiesnelheden’ via glasvezelkabels drastisch te verhogen. De nieuwe ontdekking zou, als die toegepast zou worden, de bandbreedte van backhaul-netwerken en -uiteindelijk- internetsnelheden binnen huizen drastisch kunnen vergroten, wat leidt tot nieuwe en verbeterde ultrasnelle breedband deals van Internet- en Telecomproviders.

Het onderzoeksteam, dat onder leiding staat van dr. Lidia Galdino, is erin geslaagd om gegevens ‘in een groter aantal kleuren’ over te dragen dan gewoonlijk wordt gebruikt in glasvezelkabels. Zo wordt de gegevensoverdrachtsnelheid aanzienlijk verhoogd. Volgens de wetenschappers bereikten ze in een lab een recordsnelheid van ruim 178 terabit per seconde (Tbps) over een…*techterm* ‘’40 kilometer single-mode optische vezellus’’. Dit komt neer op 22,25 terabytes per seconde.

Nieuw record

178,08 Tbps staat gelijk aan 22,25 TBs, wat meer is dan 222 Ultra HD Blu-ray-schijven. Om dit getal in context te plaatsen: Google’s Faster-kabel die tussen Japan en de Amerikaanse westkust werd geplaatst; verzendt gegevens met een snelheid van 60 Tbps en kostte een aantal jaren geleden 300 miljoen dollar om te bouwen.

Als de methode, die door het het Britse team is ontdekt, op een commercieel haalbare manier kan worden geïmplementeerd door bijv. kabelbedrijven, kan dit uiteindelijk worden toegepast om een snellere infrastructuur te creëren. Supersnel draadloos internet wordt dan overal mogelijk, in huizen, winkels, datacenters, en ga zo maar door.

Wanneer?

Als de nieuwe techniek wordt uitgerold betekent dit dat providers hogere snelheden kunnen aanbieden voor draadloze en bedrade breedband producten. Helaas is het nog onduidelijk wanneer dit kan gebeuren. 
Tot die tijd zullen we het moeten doen met, in mijn geval, 88Mbit/s downloadsnelheid en 20Mbit/s uploadsnelheid. Voor ons is dit prima te doen. En ook wel handig; we kregen korting hierop met een alles-in-1-abonnement van T-mobile, dus wel zo handig. In dit pakket krijg je via T-Mobile Thuis internet, televisie en vast bellen voor een vast bedrag per maand. Je kunt het pakket ook afstemmen op je persoonlijke wensen. Dus tot de tijd dat we 200 Ultra HD films in in één seconde kunnen downloaden; zullen we nog even geduld moeten hebben maar gezien de huidige mogelijkheden is dat zo erg nog niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here