Zoveel openbare wifi-hotspots zijn er in jouw woonplaats!

0
331
internet thuis

VPN-informatieplatform VPNgids.nl bericht vandaag dat Nederland in totaal 744.229 openbare wifi-netwerken telt. Dit zijn wifi-hotspots in bijvoorbeeld horeca of andere openbare plekken. Hoe deze verspreid zijn over het land lees je in dit artikel.

Aantal gratis wifinetwerken in Nederland

In Nederland zijn er momenteel 744.229 gratis wifinetwerken. Provinciaal zijn de verschillen in aantallen gratis wifi-hotspots groot. In Zuid-Holland zijn de meeste wifi-netwerken: 216.124. Noord-Holland en Noord-Brabant zijn de nummers 2 en 3, met respectievelijk 15.263 en 10.675 netwerken. Bekijk hieronder de spreiding per provincie:

Bron: VPNGids

Aantal gratis wifinetwerken per gemeente

In de regio’s Leiden en Amsterdam zijn de meeste openbare wifi-netwerken geregistreerd. In Oegstgeest, een gemeente die aan Leiden grenst, bevinden zich ongeveer vier netwerken per tien inwoners. Leiden zelf telt er minder: per tien inwoners 1,6 wifi-netwerken. 

Ook in de gemeenten Amsterdam, Diemen, Amstelveen en Haarlemmermeer is per tien inwoners meer dan één netwerk beschikbaar. In de hoofdstad en de gemeente Haarlemmermeer heeft dit mogelijk te maken met het aantal wifi-punten op Schiphol en bij toeristische attracties.

Wil jij weten hoeveel openbare wifinetwerken er in jouw gemeente staan? Check dan onderstaande kaart.

Bron: VPNGids

Amsterdam in top 10 wereldsteden

Ten opzichte van grote steden en hoofdsteden elders ter wereld, doet Amsterdam het goed op het gebied van openbare wifi-netwerken in verhouding tot het aantal inwoners. Amsterdam staat op de zesde plek met 1.454 hotspots per 10.000 inwoners. Op plek 1 staat Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, met 1.909 wifi-netwerken per 10.000 inwoners. 

Op basis van het absolute aantal openbare netwerken staat New York op de eerste plaats met 1.153.184 wifi-hotspots. Londen volgt daarop met 732.807 netwerken. In Seoul, São Paolo, Buenos Aires en Mexico City staan ook ruim een half miljoen openbare netwerken geregistreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in