Een aantal voorbeelden van succesvolle samenwerkingen tussen Daxx en Nederlandse bedrijven

Daxx is een in Nederland gevestigd technologiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring met het oplossen van het probleem van lokale talententekorten. Bart Kuyper en Jeroen Rijnen richtten Daxx eind jaren ’90 op. Het idee kwam voort uit een gedeeld pijnpunt: de Nederlandse technologiesector ontwikkelde zich met de snelheid van het licht, maar de arbeidsmarkt kon de vraag naar vakbekwame ict’ers niet bijhouden. Ondertussen kon de Oekraïense markt wèl hoogopgeleide programmeurs leveren, die graag samen wilden werken met Nederlandse techbedrijven. De Nederlandse klanten ervoeren het proces van het inhuren van software developers uit de Oekraïne via Daxx als aantrekkelijk en eenvoudig, wat leidde tot het succes van het bedrijf.

Inmiddels is Daxx een van de beste en hoogstgewaardeerde werkgevers in Oekraïne met meer dan 400 technische geschoolde werknemers die werken vanuit vijf kantoren in de grootste techhubs van Oekraïne: Kiev, Charkov, Lviv en Dnipro. In de afgelopen twee decennia heeft Daxx meer dan 300 klanten kunnen helpen, waarvan 40% uit Nederland.

Het bouwen van remote development teams voor technologiebedrijven uit de hele wereld, dat is wat wij goed kunnen. We bieden ook andere diensten met toegevoegde waarde, zoals process consulting, kwaliteitsborging, DevOps-diensten en launch workshops. We certificeren jaarlijks voor ISO-normen en Microsoft Gold Partner.

Op dit moment heeft Daxx kantoren in Kiev, Dnipro, Charkov, Lviv en Amsterdam. We concentreren onze belangrijkste development-activiteiten in Oekraïne vanwege de beschikbaarheid van hooggekwalificeerde technische professionals in het land en het gemak van zakendoen.

StudyTube

Studytube is een in Amsterdam gevestigd SaaS-bedrijf dat het meest complete leerplatform biedt voor organisaties om learnings te vinden, boeken, beheren en volgen. Studytube behoort 3 jaar op rij tot de 20 snelst groeiende bedrijven van Nederland volgens de ‘Deloitte Technology Fast 50’ en is het snelst groeiende leerbedrijf in EMEA. Dit jaar heeft het bedrijf, ondanks de economische recessie, een investeringsronde van $ 10 miljoen binnengehaald en bloeit tijdens de lockdown.

Na enkele jaren van samenwerking besloten de bedrijfseigenaren om traineeprogramma’s uit te voeren om een nog sterker technisch team in Oekraïne op te bouwen. Door gezamenlijke inspanningen van Daxx en Studytube groeide het team van drie naar drieëntwintig programmeurs, van wie velen hun pad begonnen als trainees en senior ontwikkelaars en mentoren van nieuwe trainees werden. Tot nu toe werken de Oekraïense ontwikkelaars zij aan zij met hun collega’s uit Nederland aan het steeds verbeteren en perfectioneren van hun product.

Carerix

De samenwerking tussen Carerix en Daxx dateert van 2010. Carerix, een Nederlandse leverancier van toonaangevende oplossingen op het gebied van werving en het volgen van sollicitanten, werkte aanvankelijk samen met een aantal Oekraïense techbedrijven, waaronder Daxx. Na tien jaar kreeg Daxx de eer om technisch hoofdpartner te worden van Carerix.

Carerix heeft een cruciale rol gespeeld bij het verwerven door Daxx van een positie als marktleider in Oekraïne. De samenwerking met Carerix zorgde en zorgt voor belangrijke innovaties op strategisch niveau. Daxx introduceerde aanvullende diensten met toegevoegde waarde, zoals dienstverlening en Scrum-coach.

Met een Nederlands business development team dat de richting voor bedrijfsgroei aangaf en een in Oekraïne gevestigd cross functional team dat de visie implementeerde groeide Carerix uit tot trusted partner voor een aantal giganten zoals MailChimp en Randstad Holding.

Kwebbl

Kwebbl is een in Nederland gevestigde Cloud IP-communicatie-innovator. De CTO van Kwebbl kwam begin 2013 naar Kiev – een van de grootste technische hubs in de CEE-regio, om een ontwikkelingsteam op te bouwen. Sindsdien is het bedrijf uitgebreid en heeft het nu 5 kantoren in heel Europa, waarvan een groot deel in Oekraïne is gevestigd.

Dagelijks samenwerken met de programmeurs van Daxx was cruciaal voor het succes van hun product. Rijke ervaring en inzichten vande  CTO, vergezeld van de technische uitmuntendheid van programmeurs, hielpen bij het implementeren van de visie van marketingspecialisten, bedrijfsanalisten en belangrijke besluitvormers uit Nederland.

Door de jaren heen liet het Oekraïense team geweldige prestaties zien en de CTO besloot zijn verantwoordelijkheden te delegeren aan de Oekraïense hoofdprogrammeur die al leiding gaf aan het team van 19 ontwikkelaars.

Kwebbl staat ook bekend om zijn hoge personeelsbehoud – sommige van de Oekraïense programmeurs werken al meer dan 6 jaar bij Kwebbl. Het multiculturele team ondersteunt een sfeer van betrokkenheid en samenwerking door nieuwigheden uit te proberen, zoals het bouwen van een multifunctioneel team, het implementeren van Agile-methodologieën en spelen met de nieuwste technologieën om nog meer waarde aan het product te geven.

Richard Geerligs, Commercial Director at Daxx.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here