Google Maps toont voortaan ook COVID-19-data per gebied

Meer dan 1 miljard mensen wenden zich tot Google Maps voor essentiële informatie over hoe ze op de best mogelijke manier van plaats naar plaats kunnen reizen, vooral tijdens de pandemie, wanneer veiligheidsoverwegingen voorop staan. Functies zoals populaire tijden en drukte, COVID-19-waarschuwingen voor het openbaar vervoer of COVID-controlepunten in de navigatie zijn allemaal ontworpen om gebruikers te helpen veilig te blijven wanneer ze onderweg zijn. Deze week introduceren we de COVID-laag, een tool die informatie biedt over het aantal COVID-19-gevallen in een bepaald gebied, zodat je slimmere, beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen over waar je heen wil en wat je moet doen.

Hoe het werkt

Wanneer je Google Maps opent, tik je op de lagen knop in de rechterbovenhoek van het scherm en vervolgens op “COVID-19 info”. Je ziet dan een gemiddelde van zeven dagen van nieuwe corona-gevallen per 100.000 mensen in een bepaald gebied, samen met een label om aan te geven of het hier om een stijgende of dalende trend gaat. Kleurcodering helpt om gemakkelijk de dichtheid van nieuwe gevallen in een gebied te onderscheiden. De gegevens zijn zichtbaar op landniveau voor alle 220 landen en gebieden die Google Maps ondersteunt, samen met gegevens op staats-, provincie- en stadsniveau, indien beschikbaar.

Herkomst va de data

De gegevens in de COVID-laag zijn afkomstig van meerdere gezaghebbende bronnen, waaronder Johns Hopkins, de New York Times en Wikipedia. Deze bronnen krijgen gegevens van volksgezondheid organisaties zoals de WHO, Ministeries van volksgezondheid, nationale en lokale gezondheidsinstanties en ziekenhuizen. Op basis van veel van deze bronnen wordt COVID informatie in Google Zoeken aangeboden, en we breiden deze gegevens nu uit naar Google Maps.

Hoewel vervoer tegenwoordig ingewikkelder is, hopen we dat Google Maps je kan helpen zo veilig en efficiënt mogelijk te komen waar je moet zijn. De wereldwijde uitrol van de COVID-laag in Google Maps op Android en iOS start deze week. 

Bron: Persbericht Google

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in