Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan met elektronica en programmeren? Dan is de Elektronica Voor Jou Doe Dag iets voor jou! Tijdens deze dag kun je een aantal gratis introductieworkshops volgen waarin je o.a. een robot leert programmeren. Naast de workshops worden er ook een aantal demonstraties gegeven. Je kunt 3D printers bewonderen en je krijgt uitleg over diverse soorten technologieën. De dag is leuk voor kinderen (onder begeleiding van een ouder), maar ook zeker voor volwassenen. Iets voor jou? Schrijf je dan snel in, want de inschrijving sluit op 1 oktober.

Welke Robot ga je maken?
Welke workshops er gegeven worden is nog een verrassing. Wel hebben we te horen gekregen welke robot jullie leren programmeren. Dit is namelijk de Micro:bit Maqueen. De Maqueen is een robot die te programmeren is in een grafische omgeving. Hij is ontwikkeld om op een spelende wijze te leren programmeren. Het brein van de robot is een Micro:bit. De Micro:bit heeft een aantal sensoren en lampjes ingebouwd. Je kunt deze programmeren door code-blokjes aan elkaar te verbinden.

Hoe ziet de doe dag er uit?

Vanwege Covid-19 is de Doe Dag verdeeld in drie tijdvakken van twee uur: ’s ochtends, begin van de middag en eind van de middag. De workshops zijn in alle tijdvakken hetzelfde. De tijdvakken zijn er puur om te zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk aanwezig zijn (max 15 per tijdvak). Het is belangrijk dat je zelf een laptop meeneemt, omdat je hierop gaat programmeren. De benodigde hardware en software legt het Elektronica Voor Jou team voor je klaar. Aan het eind van de workshops heb je basiskennis van verschillende programmeertalen en kun zelf projecten maken. Zien we je daar?

Datum: 10 oktober
Tijdvakken: 10:00/12:00 – 12:30/14:30 – 15:00/17:00
locatie: Business center Leusden
Straat: fokkerstraat 12, 3833 LD, Leusden
Benodigdheden: laptop

Powered by: Elektronica Voor Jou

Elektronica Voor Jou is in 2014 opgericht door Simon, een jonge ondernemer met een passie voor elektronica & 3D Printing. Het bedrijf is opgericht met het doel om techniek toegankelijk te maken voor de nieuwe generatie. Om deze reden werkt het bedrijf veel samen met scholen in heel Nederland. Elektronica Voor Jou wil stimuleren dat er meer mensen de techniek in gaan. Daarom is ook de gratis Doe Dag georganiseer.

Elektronica Voor Jou is gevestigd in Leusden vlak naast de A28 ter hoogte van Amersfoort. Elektronica Voor Jou is ook een webshop waar je producten zoals Arduino, Raspberry pi, 3D Printers en robotica kunt kopen. Voor klanten uit de omgeving is het ook mogelijk om bestellingen af te halen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in