Na een jaar te hebben moeten wachten is daar de nieuwe smartphone van Apple, de iPhone 12! Op welke punten wijkt dit toestel af van zijn voorgangers? Wat maakt deze telefoon dermate uniek, dat je de aankoop hiervan zou moeten overwegen? In dit artikel zoomen we in op de belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de iPhone 11. Geruchten die vooraf de ronde deden beloofden veel goeds en de presentatie van het uiteindelijke model lijkt daar niets aan af te doen! Voor welke van de iPhone 12 modellen kies jij? 

Voor iedere consument een passend formaat iPhone 12

Net als zijn voorganger wordt de iPhone 12 in vier formaten aangeboden. Je hebt keuze uit de iPhone 12 Mini, de iPhone 12 (basismodel), de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Het eerste en laatste model wijken qua formaat af van hun voorgangers. Daar waar de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro overeenkomen met de iPhone 11. Beide modellen hebben een formaat van 6.1 inch. Het formaat van de iPhone 12 Mini is aanzienlijk kleiner met z’n 5.4 inch.Wellicht doet het je denken aan de iPhone 5s van een aantal jaren terug! Dit ligt niet alleen aan het formaat. Ook heeft de iPhone 12 een rechte zijkant, in plaats van een bolling. Deze afwerking werd ook gebruikt in het ontwerp van de iPhone 5s.

Het grootst is de iPhone 12 Pro Max. Deze telefoon heeft een formaat van maar liefst 6.7 inch. Hiermee is de iPhone 12 Pro Max het grootste toestel dat Apple in de afgelopen jaren op de markt gebracht heeft. 

Extra dieptesensor in de camera’s van de iPhone 12

De camera van de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max zijn voorzien van een extra dieptesensor. Wellicht ken je deze sensor al onder de naam LiDAR-sensor. Met deze sensor wordt het berekenen van de lengte van een object makkelijker met de iPhone 12. Het is een belangrijk verschil tussen de iPhone 12 Pro en -Pro Max en de overige modellen uit de reeks iPhone 12 telefoons. Niet alleen voor het opmeten van voorwerpen komt deze extra sensor goed van pas. Ook voor AR-toepassingen is het prettig om een extra dieptesensor aan boord van je toestel te hebben. 

Verbetering in de chip van de iPhone 12

Tot slot moet ook de verbetering van de A14 Bionic-chip in de iPhone 12 benoemd worden. Deze chipset is sneller en krachtiger dan zijn voorganger. Het maakt dat je zeker op termijn, met het toenemende aantal AR- en VR-toepassingen veel meer met je telefoon kan. Een goed voorbeeld van een AR-toepassing is een app als Pokémon Go. Ook de apps waarmee je kunt testen hoe een meubelstuk in een bepaalde ruimte staat, zijn hier een voorbeeld van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here