Heeft u pas een nieuwe smartphone aangeschaft? Dan is de kans groot dat uw smartphone ook geschikt is voor het gebruik van eSIM. De ‘E’ staat daarbij voor embedded. Dit betekent dat de simkaart al is ingebouwd in uw smartphone en u dus geen plastic simkaart meer nodig heeft om te bellen, internetten en sms-en. Geen gepriegel meer om dat kleine plastic kaartje in uw GSM te krijgen en nooit meer uw simkaart verliezen. Er is echter nog wel steeds ruimte voor een plastic simkaart in deze telefoons. Dat geeft u het voordeel dat u eigenlijk twee telefoonnummers tegelijkertijd kunt beheren met één GSM.

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartphone

Smartphones die nu al gereed zijn voor eSIM zijn:

  • Apple iPhone 11 en 12
  • Apple iPhone SE 2020
  • Apple iPhone XS en XS Max
  • Apple iPhone XR
  • Samsung Galaxy S20,  
  • Samsung S20+
  • Samsung S20 Ultra
  • Google Pixel 2
  • Google Pixel 2 XL

Smartphones met eSIM worden dus al veelvuldig verkocht, maar wist u dat er ook tablets en smartpatches zijn met eSIM? Zo is het straks mogelijk uw smartwatch te gebruiken zonder dat er een smartphone is de buurt is. Ook de IPad pro en IPad Air kunnen nu al gebruik maken van de digitale simkaart. Verwacht wordt dat in de toekomst ook auto’s en laptops gebruik zullen gaan maken van eSIM. Net zoals bij de plastic simkaart heeft u een provider nodig om te kunnen internetten of bellen.

Simyo was één van de eerste providers die deze digitale simkaarten op de markt brachten. eSIM bij Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN en is supersnel te activeren. U download eSIM via een app op uw GSM en daarna kunt u er direct bellen en internetten.

Voordelen van eSIM

De eSIM maakt het mogelijk om meerdere abonnementen en bundels te koppelen aan één digitale simkaart. De verschillende abonnementen kunt u terugzien in uw simprofiel. Dat u meerdere telefoonnummers kunt beheren op één digitale simkaart heeft het voordeel dat u gemakkelijk kunt schakelen tussen privé en zakelijk gebruik. Een ander voordeel is dat producenten door het gebruik van eSIM hun telefoons stofvrij en waterdicht te houden, omdat de telefoon niet opengemaakt hoeft te worden om de simkaart erin te stoppen. De eSIM telefoons zijn geschikt voor Sim Only maar ook voor een telefoonabonnement. Bovendien zijn uw apparaten straks klaar voor het gebruik van Internet of Things. Wanneer u al een abonnement heeft bij een van de eSIM providers, dan kunt u meestal gratis uw huidige fysieke simkaart omwisselen.

Wat kost E-SIM?

De kosten van eSIM zijn gelijk aan de kosten van een plastic simkaart. In de meeste gevallen dus volledig gratis. De prijs van uw abonnement verandert niet als u wilt overschakelen naar eSIM. Wanneer u uw smartphone gebruikt binnen Europa, dan betaald u hetzelfde tarief als in Nederland. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken over roamingkosten. Die zijn in de hele EU afgeschaft. Met Black Friday en de feestdagen in zich zijn er extra aantrekkelijke aanbiedingen beschikbaar. Check nu snel de Sim Only Black Friday aanbiedingen en profiteer van de vele voordelen van eSIM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here