Computer met vpn afbeelding

Het schrijven van een blog gebeurt vaak met WordPress. Hoewel de specifieke voorkeuren per persoon sterk kunnen verschillen, zitten er aan elk WordPress thema voor en nadelen verbonden. Dit heeft dan ook invloed op het thema dat gekozen wordt en of deze past bij de teksten die geschreven worden en de lay-out van de site. Er zijn echter wel een aantal belangrijke dingen waar men op moet letten bij het kiezen van een WordPress thema. 

Gebruik een VPN

Allereerst kan het geen kwaad om een VPN te gebruiken, ongeacht het thema dat wordt gebruikt. Bij het maken van een thema wordt namelijk gebruik gemaakt van code. Deze code moet in de gaten gehouden worden, omdat er sprake kan zijn van kleine bugs. Deze kleine bugs worden gebruikt door hackers om de website te hacken of informatie te achterhalen door middel van zogenaamd ‘reversed engineering’. Download gerenommeerde NordVPN en zorg voor uw digitale bescherming.

Door gebruik te maken van een VPN wordt de data die je verzendt en ontvangt, versleuteld. Hierdoor kunnen hackers veel lastiger de data onderscheppen en je website hacken. Tevens is het voor hackers ook veel lastiger om te achterhalen van waar de data verzonden wordt. De data die je namelijk het internet op stuurt, wordt via een externe server omgeleid, zodat het lijkt alsof jij je op de plek van de server bevindt. 

Afhankelijk thema elementen 

Het thema dat je kiest moet daarnaast alle aanpasbare elementen bevatten die jij nodig hebt om je site te vormen. Elk thema heeft namelijk specifieke elementen die je door middel van het kopje ‘Customise’ in WordPress verder aan kunt passen. Als je dit goed wilt testen, kun je het beste gebruik maken van de ‘Live demo’ in WordPress. Dit geeft je de mogelijkheid om het thema te bekijken en aan te passen, terwijl jouw specifieke content geladen is. 

Als deze bevalt kun je er vervolgens voor kiezen om het thema toe te passen. Bevalt het niet, dan kun je het bewerken simpelweg annuleren en kiezen voor een ander thema. Van daaruit begint het trucje weer van vooraf aan. 

Let op de browsers

Aangezien niet alle gebruikers en lezers gebruik maken van dezelfde browser, is het belangrijk dat het thema dat je kiest ook daadwerkelijk met alle browsers bekeken kan worden. Je verliest namelijk een groot deel van je doelgroep als blijkt dat het thema niet compatibel is met Google Chrome. In het overzicht van het thema kun je vaak al zien hoe het thema er bijvoorbeeld op een laptop, tablet en telefoon uit ziet. Houdt dit in de gaten wanneer je een WordPress thema kiest. 

Hetzelfde geldt voor het gebruik van mobiele telefoons. In de hedendaagse maatschappij wordt vrijwel alles via de mobiele telefoon gedaan, zo ook het lezen van blogs. Als blijkt dat jouw blog niet toegankelijk is via een mobiele telefoon, zal de lezer er al snel voor kiezen om een ander blog te gaan lezen. Ook hier kun je dus een deel van je doelgroep door verliezen.

Plug-ins

Plug-ins zijn belangrijke additionele dingen die je website enorm kunnen versterken. Sommige van deze plug-ins zijn echter wel afhankelijk van het thema dat gebruikt wordt. Wanneer je dus een thema kiest moet je wel in de gaten houden dat de voor jou belangrijkste plug-ins nog steeds gebruikt kunnen worden.

Kijk naar het uiterlijk en de rating

Misschien wel de belangrijkste tip is om te kijken naar het uiterlijk van het thema. Past het thema daadwerkelijk bij jou, is het niet te druk voor de content die je wilt plaatsen en nog belangrijker, is de tekst die gebruikt wordt gemakkelijk te lezen? Er is niets zo vervelend als moeite te moeten doen om door een tekst heen te komen. Je wilt als lezer namelijk een leuke tekst vlot kunnen lezen. Een onleesbaar lettertype helpt hier dus zeker niet bij.

Vaak zegt de rating van een thema ook veel over het gebruik. Andere gebruikers hebben namelijk de mogelijkheid om ratings uit te brengen op deze thema’s. Wanneer je filtert po de meest gebruikte thema’s kun je goed inschatten welke thema’s in de smaak vallen. Zo kun je een mooie start maken en zelf aanpassingen doen waar dat jou nodig lijkt. 

Het is dus erg belangrijk om verschillende aspecten in de gaten te houden wanneer je een thema voor je WordPress site kiest. Vooraf is het echter nog veel belangrijker om een goede VPN te installeren, zodat je niet het risico loopt dat je perfect opgemaakte site wordt gehackt. Dan heb je al dat werk immers voor niks gedaan. Eenmaal een VPN gekozen, dan is het vooral ook erg belangrijk dat je het thema zelf mooi vindt. Kies daarom vooral een thema waar jij je zelf lekker bij voelt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here