Inmiddels hebben wij als redactie van Dutch-Tech behoorlijk wat beveiligingscamera’s mogen testen en reviewen. Van merken zoals Alecto en Somfy, tot Nest en Arlo. Maar nu kwamen we een nieuw merk tegen: Imou. Dit merk lijkt een populaire op de markt van beveiligingscamera’s en wij besloten daarom ook om een nieuw product van Imou te testen. In dit artikel reviewen we de Imou Bullet 2E. Dit is een nieuwe geavanceerde camera van Imou met full colour nightvision. Wij waren benieuwd naar dit product en in dit reviewitem lees je er meer over.

Over het merk Imou
Maar eerst even over Imou. Imou is de naam van de consumentenlijn van Dahua (een toonaangevende leverancier van videobewakingsproducten en oplossingen in IP-camera’s, NVR, HD CCTV-camera’s en andere verticale oplossingen. Imou verkoopt slimme beveiliging voor in huis zoals IP-camera’s en slimme deurbellen. Sinds vorig jaar is Imou bezig met het betreden van de Europese markt en in Nederland zijn ze nu ook bezig. Zo zijn Imou-producten inmiddels te koop via grote spelers zoals Coolblue en Epine. Ook kleinere aanbieders zoals e-commerce partijen verkopen beveiligingscamera’s van Imou.

Imou Bullit 2E
De Bullit 2E is een slimme beveiligingscamera bedoeld voor consumentengebruik. Kijkend naar de specificaties en de beschrijvingen op de website zijn er niet echt zaken die er direct uitspringen. De camera heeft volgens de fabrikant verschillende opties, variërend van bewegingsdetectie, ‘human detection’ en spotlights (bij bijv. beweging), tot een ingebouwde microfoon en alarm-notificaties. Ook is de camera volgens Imou zelf waterdicht, hetgeen wel fijn is voor een buitencamera. Wel trekken de nachtvisie-modi onze aandacht. Bij het reviewen van dit product hebben we daarom vooral gelet op deze feature. De Bullit 2E heeft vier verschillende modi voor nachtvisie: infrarood (zwart/wit), kleur, ‘smart’ en ‘off’. De laatste is een beetje een wassen neus want deze modus zet nachtvisie-opties uit, dus in feite heb je drie modi voor beeld in het donker.

Unboxing
De Imou Bullit 2E wordt geleverd in een mooi afgewerkte verpakking, full colour bedrukt. Je krijgt wel degelijk het gevoel dat je een goed en kwalitatief product geleverd krijgt. Dit in tegenstelling tot concullega’s van de Bullit 2E, die soms gewoon in een bruine doos zonder opdruk worden bezorgd. Maar Imou heeft dus wel de tijd genomen om een consument het gevoel te geven dat ze een hoogwaardig product in huis hebben gekregen.

Ook de camera zelf ziet er netjes uit. Niet super onderscheidend. Andere beveiligingscamera’s zien er vergelijkbaar uit. Wel kan gezegd worden dat de twee antennes opvallen alsmede de vorm van de camera; die een trechtervorm heeft – met een brede voorkant. Dit geeft wel een bepaalde indruk die je wilt hebben voor beveiliging buitenshuis.

Installatie van de IMOU Bullit 2E
De installatie van de Bullit 2E was letterlijk binnen 3 minuten geregeld. Sneller hebben wij het nog niet meegemaakt. Het is redelijk plug-en-play. Je sluit de camera aan op netstroom, je installeert de app, scant de QR code op de camera (vanuit de app) en de app loodst je door het proces heen, binnen een mum van tijd hadden we beeld. En omdat we het product in de avond installeerden, konden we direct testen hoe het beeld ‘s avonds is. En eerlijkheid gebied ons te zeggen: nog best aardig beeld hoor! Nee, het is geen Arlo-kwaliteit, maar het komt er akelig dicht bij in de buurt. En als dan naar de prijs van de Bullit 2E kijkt…die ligt ver beneden premium concurrenten.

Prestaties van de beveiligingscamera
De Bullit 2E is naar ons oordeel een goede camera, zowel overdag als ‘s avonds / ‘s nachts. Alle functionaliteiten werken naar behoren, van de flits tot aan features als ‘human recognizing’ en geluidsopname. Ook fijn: wij hebben geen haperingen (lag), storingen of issues met de app gehad. Wel zouden we kunnen zeggen dat er in de app voornamelijk gebruik wordt gemaakt van icoontjes in plaats van tekst (in het hoofdscherm), waardoor het voor de leek misschien wat zoeken is/wordt hier en daar.

Beelden die door de Bullet 2E gemaakt worden kun je overigens opslaan in de Cloud. Imou biedt een cloudopslag service van 19,99 per jaar (enkele centen per dag). Dit tarief is best fair te noemen, zeker vergeleken met andere providers.

RECENSIES OVERZICHT
Opties
Gebruiksvriendelijkheid
Design
Prestaties
Prijs
Kwaliteit
Vorig artikelReview: Samsung Galaxy S20 plus hoesjes & accessoires van hoesjesdirect.nl
Volgend artikelRotterdamse ondernemers lanceren online toko [e-commerce]
review-imou-bullet-2e-ip-beveiligingscameraDe IMOU Bullit 2E is, met een consumentenprijs van 79,99 euro, een goede beveiligingscamera met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Presentatie en installatie is op en top. De camera is qua design misschien wat eenvoudig, maar de camera presteert prima en filmt in verrassend goede beeldkwaliteit. De Bullit 2E presteert vele malen beter dan alternatieven in dezelfde prijsklasse.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in