Zoals altijd kijk je bij de aanschaf van een nieuwe -relatief dure- smartphone naar accessoires (lees hoesjes en screenprotectors) om ‘m in topconditie te houden. Een snelle Google zoekopdracht leidde voor onze S20 toestellen tot een hele reeks aan webshops. Van spelers zoals Coolblue en GSMpunt, tot shop4hoesjes.nl en hoesjes-outlet.nl. En daartussen zagen we ook een naam die we vaker tegenkomen maar waar we nog niet eerder hadden besteld: hoesjesdirect.nl. We namen de proef op de som en we hebben producten van hoesjesdirect.nl geleverd gekregen. In dit item een volledige review van de telefoonhoesjes en accessoires in deze webshop.

Hoesjes voor de Samsung S20 Plus
Sinds kort hebben we 3 Samsung S20 Plus smartphones op de redactie. Leuk natuurlijk, maar we hadden net zo goed even kunnen wachten. Kort nadat we de S20 plusjes binnenkregen was de S21 alweer beschikbaar. Maargoed, we zijn tot nog toe super blij met de Samsung S20 Plus smartphones. En om de telefoons kras- en schadevrij te houden hebben we een aantal producten besteld bij hoesjesdirect.nl. Voor de hoesjes kozen we twee varianten: de Samsung Galaxy S20 Plus LED View Cover (Black) en de Otterbox Strada Case Samsung Galaxy S20 Plus (Shadow Black). 

Samsung Galaxy S20 Plus LED View Cover
Over beide producten zijn we meer dan tevreden. Hoewel de LED View Cover hoes in een ietwat beschadigde verpakking werd geleverd zijn we er erg blij mee. Het blijft een prachtige technologie. Je ontvangt en ziet duidelijk meldingen (zoals een ongelezen mails, gesprekken, en alarmen) met verschillende helder witte led-icoontjes. Sterker nog; je kunt zelf icoontjes personaliseren. De kwaliteit is erg goed, waarschijnlijk ook omdat de fabrikant van dit product Samsung zelf is. De hoes bevindt zich, met een prijs van 69,95 euro, in het hogere segment. Maar de case is het geld meer dan waard. 

Otterbox Strada Case Samsung Galaxy S20 Plus
Om toch ook een hoesje te hebben met een wat zakelijker karakter, kozen we ook voor de Otterbox Strada. De hoes ziet er stijlvol uit. Aan de binnenkant van de hoes zitten 2 gleuven waar je een of twee (bank)pasjes in kunt stoppen. We gingen ervan uit dat er 3 pasjes in konden, maar dit bleek niet het geval (hij sluit dan niet goed meer); hetgeen wij persoonlijk wel jammer vinden. Qua veiligheid kunnen we nu al stellig zeggen dat de hoes goed beschermd. Het materiaal voelt premium en stevig aan. Ook heb je stevige folio sluiting (magnetisch). We hopen dat dit -ook na langer gebruik- even strak blijft zitten. De Otterbox Strada is lager geprijsd dan de LED View Cover (49,95 euro), maar ook hier zijn we van mening dat het product het geld waard is. 

[update augustus 2022: Hoewel deze case op het moment van reviewen goed uit onze test kwam, bleek dit maanden later niet helemaal accuraat. De randjes rafelden af, de case zelf boog (letterlijk) door de zon op vakantie en de stof rondom de ruimtes voor pasjes werd slap. Het gevolg? Een aantal maanden later viel deze S20 een keer goed en het was meteen raak, kapot scherm – geen koopadvies dus]

Mobigear Camera Protector
De Samsung Galaxy S20 Plus heeft aan de achterzijde een aantal camera’s zitten die een een oppervlakte van zo’n 1,5cm x 3cm verwerkt zitten. Hiertussen is de kans op krassen groot. Dit wil je absoluut niet hebben. Het ziet er gewoon niet mooi uit en zou bovendien zonde zijn van je toestel. Daarom wilden we ook graag de Mobigear Camera Protector, een stukje gehard glas, speciaal ontworpen voor de S20 Plus. Je ontvangt twee glaasjes voor een prijs van 11,95 euro. Op zich prima om mee te pakken als je het ons vraagt. Het glaasjes plak je eenvoudig op je telefoon en het blijft ook direct goed zitten, check!

Overige accessoires voor de S20 Plus
Zijn we er dan? Nee. We wilden ook nog een screenprotector hebben. De Samsung S20 en S20 Plus hebben standaard al een screenprotector erop zitten. Deze schijnt echter van slechte kwaliteit te zijn. Maar om eerlijk te zijn hebben we de telefoons te kort om dit te bevestigen. Mochten we hier meer over weten, dan zullen we er aandacht aan besteden in een nieuwe post. Als het moment daar is nemen we meteen de ‘’Invisible Shield Glass Fusion Plus voor de Galaxy S20 Plus (clear)’’ mee, ook van hoesjesdirect.nl. 

Tot slot hebben we ook draadloze oortjes ontvangen in de bestelling bij hoesjesdirect.nl. De ‘’BP82 Silicon Power TWS Bluetooth Stereo Earbuds (Black)’’ om precies te zijn. Wederom een relatief onbekend merk. Maar de laatste keer dat we zo’n onbekend merk reviewden (QCY T2C 2e generatie), waren we zeer positief verrast! Ook deze oortjes zullen we binnenkort meenemen in een stand-alone review. 

Onze ervaring met hoesjesdirect.nl
Last but not least, wat vinden we van hoesjesdirect.nl? We zijn vooral erg te spreken over de service van deze webshop. In december vorig jaar zou de bestelling geleverd worden maar de feestdagen en PostNL gooiden roet in het eten. De zending raakte vermist en was niet meer terug te tracken. Pech gehad, zou je zeggen. Maar de klantenservice van hoesjesdirect.nl bleef nauw betrokken en zocht constant naar een oplossing. Uiteindelijk hebben ze de bestelling opnieuw verzonden en deze kwam wel aan, weliswaar veel later (bedankt PostNL) maar beter te laat dan nooit! En het was het wachten waard. Wat ons verder is opgevallen aan hoesjesdirect? Een ruim assortiment, concurrerende prijzen en een fijn bestelproces. Hier hoeven we niet overdreven enthousiast over te zijn. Het is namelijk wel wat je zou mogen verwachten van een webshop. Dus al met al: zeer netjes.

RECENSIES OVERZICHT
Kwaliteit producten
Prijzen
Service
Assortiment
Levering
Vorig artikelReview: SecretLab Titan XL Softweave
Volgend artikelReview: Imou Bullet 2E ip-beveiligingscamera
review-samsung-galaxy-s20-plus-hoesjes-accessoires-van-hoesjesdirect-nlEen betrouwbare webshop voor telefoonhoesjes en accesoires. Het assortiment is ruim, de kwaliteit van de producten is goed tot premium en de prijzen zijn concurrerend. De service van deze partij is onderscheidend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in