Nu iedereen thuis werkt besteden we als redactie graag meer aandacht aan producten en diensten die bij thuiswerken belangrijk zijn. Niet alleen voor tech fanaten, maar ook voor kantoormedewerkers in het algemeen. En een van de onderwerpen waar we regelmatig vragen over krijgen zijn bureaustoelen.

Want wat is een goede bureaustoel? Wat mag deze kosten en waar moet je allemaal op letten? Het zijn lastige vragen om te beantwoorden. Een oordeel over een bureaustoel is namelijk erg smaak gevoelig. Daarom hebben we besloten om een aantal ogenschijnlijk populaire stoelen te testen en te reviewen. In dit artikel kijken we naar een populaire stoel in de gaming wereld; de SecretLab Titan XL stoel.

SecretLab
SecretLab is een stoelenfabrikant die gevestigd is in Singapore. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van gamingstoelen. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Ian Alexander Ang en Alaric Choo. Het bedrijf breidde al snel uit om haar stoelen op de markt te brengen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Azië.

Het tweetal achter SecretLab initieerde hun bedrijf om stoelen te maken voor computergamers, omdat ze (Ang en Choo) ontevreden waren over het gebrek aan betaalbare en kwaliteitsvolle opties op de markt voor gamingstoelen. Ze kwamen op het idee om het bedrijf te starten nadat ze geen stoel konden vinden die urenlang gebruikt kon worden en die zowel geschikt was voor gaming als voor kantooropstellingen. 

De producten van Secretlab zijn over het algemeen dus gericht op gamers, hoewel de stoelen ook gewoon als bureaustoelen gebruikt kunnen worden. Om die reden behandelen wij een van de stoelen nu ook voor een item op Dutch-Tech Magazine.

SecretLab heeft vier modellen van gamingstoelen uitgebracht; de THRONE, Titan, TITAN XL en OMEGA. De modellen zijn herzien in mei 2019, na drie jaar onderzoek en ontwikkeling, en ze worden verkocht als de Secretlab 2020-serie.

SecretLab Tital XL
Een van de nieuwste stoelen van SecretLab is de TitanXL. Om die reden wilden wij deze stoel erg graag testen. Net als andere modellen van SecretLab, biedt het bedrijf twee varianten aan; PU Leer en SoftWeave. Je hebt dus direct keuze tussen PolyUrethaan Leer en een zachte stof. PolyUrethaan is overigens niet echt leer, maar kan wel leer bevatten.

Omdat wij via andere reviews vernamen dat de PU leren stoelen niet supererg ademen, besloten wij voor de Tital XL Softweave te gaan, in een volledige zwarte variant. Deze komt namelijk ook zakelijk over en kan daarom prima door als ‘zakelijke’ bureaustoel. Bij de andere kleurvarianten is het duidelijker dat het om een gamestoel gaat. 

Unboxing Tital XL SoftWeave
SecretLab heeft duidelijk veel tijd gestoken in het design van de stoel, zelfs wat betreft de verpakking. Bij aankomst van het product kregen we een ‘overweldigende’ doos binnen. Je hebt dus direct al het gevoel dat je iets speciaals binnen hebt gekregen. Ook bij openen van de doos krijg je het gevoel van een luxe, exclusief en kwaliteit product.

De stoel bestaan in feite uit een vijftal onderdelen; de rugleuning, het zitvlak, het stoelmechanisme (voor onder de stoel), de voet (met wieltjes) en de pin die de voet met het stoelmechanisme verbindt. Daarnaast wordt er ook een hoofdkussen meegeleverd. Deze kan met een elastische band aan de hoofdsteun vastgemaakt worden. Verder een duidelijk stappenplan, een gereedschapsset en een matje om netjes, veilig en rustig op te werken. Al met al helemaal super.

Installatie van de stoel
Het in elkaar zetten van de stoel is kinderlijk eenvoudig en zelfs met 2 linkerhanden zou dit geen probleem moeten zijn. Je volgt simpelweg de stappen zoals aangegeven op de sheet en binnen 10 minuten is je stoel klaar om te gebruiken.

Algemene ervaring met de Titan XL
De stoel is supergroot, hetgeen logisch is gezien dit model speciaal is gemaakt voor langere/grotere/zwaardere gebruikers. Het zitvlak (de kussen) voelt na een aantal weken gebruik wel hard aan, maar persoonlijk bevalt ons dit wel. Hier komt ook meteen de smaakgevoeligheid om de hoek kijken. De een vind dit lekker terwijl de ander echt liever een zacht zitvlak heeft. Maar we zijn laaiend enthousiast over de Titan XL. Je hebt een groot zitvlak, goede support voor je rug, een optie om het onderste gedeelte van de rugleuning iets naar voren te draaien (zodat je onderrug beter wordt ondersteund) en je kunt de stoel perfect vormen door de hendels aan de zijkant. In feite heb je een premium autostoel die er ook nog eens slick uitziet. Het kussen van de stoel voelt ook lekker aan en ondersteunt perfect.

Design
Als je kijkt naar de stoelen van SecretLab valt een ding met name op; het design. De stoelen ogen erg mooi, luxe en exclusief. Hier zit duidelijk een goed marketing team achter. Je krijgt echt het idee dat je een ware ervaring koopt, in plaats van gewoon een bureaustoel of gamingstoel. De stoelen zijn -op wat afwijkende varianten na- bovendien ook niet overduidelijk voor gamers. Ze kunnen zo door voor op kantoor of voor het thuiswerken. Vooral de kleuren (zwart, donkergrijs en grijs) helpen hierbij. Ja, het logo van SecretLab zijn verwerkt in de hoofd- en rugsteun en op de armleuningen, maar dit stoort niet. Sterker nog; dit versterkt juist de mate van exclusiviteit (als je het ons vraagt).

SoftWeave
We zijn blij met de keuze voor softweave. De stof voelt natuurlijk en zacht aan. Volgens SecretLab is het ook nog eens een duurzame stof die goed ademt. De stof is gemaakt van dichte korte garen van 350 g / m2 die zorgvuldig wordt geslepen om de zachte textuur te produceren die comfortabele zitervaring biedt. 

Zitvlak
Kijken we nader naar het zitvlak, dan valt een aantal zaken op. In het zitvlak zit een unieke koudschuim-mix, waar SecretLab naar eigen zeggen een patent op heeft aangevraagd. ‘’In tegenstelling tot goedkopere processen waarbij stukken uit laagwaardig schuim worden gehouwen en aan elkaar worden geplakt, wordt ons kouduithardende schuim vers gegoten uit aluminium mallen, wat resulteert in voldoende ondersteuning die zijn structuur en integriteit behoudt, zelfs na langdurig gebruik.Bovendien is dit verbeterde schuim ontwikkeld met goed geplaatste luchtzakken, die de druk van uw rug absorberen en uw lichaam perfect kussen.’’ En dit is zeker goed voelbaar. Je voelt optimale ondersteuning die degelijk en robuust aanvoelt. 

Armsteunen
In tegenstelling tot voorgaande modellen, is de Titan XL 2020 series geüpgraded met verbeterde Secretlab 4D-armleuningen een veel soepelere verstelbaarheid, veel meer stevigheid en stabiliteit, terwijl ze comfortabel de juiste ondersteuning bieden. Dit zien wij duidelijk terug. Goede elleboog ondersteuning is essentieel om ervoor te zorgen dat je lekker en ontspannen kunt zitten. En dit krijg je ook. Je hebt grote vlakken voor je ellebogen en je kunt de steunen in hoogte en breedte verstellen. Je kunt ze zelfs naar binnen toe en naar buiten toe verstellen. Vandaar de ‘4D’. De armleuningen zijn ook voorzien van een PU-coating. Dit voelt zacht aan en zorgt ervoor dat je ellebogen grip hebben en dus niet constant wegglijden. Allemaal erg goed natuurlijk, maar van ons had dit persoon niet per se gehoeven. 

In standen verstelbaar
Dit vinden wij toch wel uniek aan deze stoel. Je kunt er kaarsrecht op zitten om te werken achter je pc, maar je kunt ‘m ook naar achter verstellen om relaxed te gamen. Je kunt ‘m zelfs (bijna) helemaal naar achteren gooien om lekker tv te kijken of zelfs te slapen. En geen krakje of piepje of wat dan ook. Dit is voor ons dan ook de echte meerwaarde die deze bureaustoel/gamingstoel biedt. Je kunt de volledige rugleuning achterover stellen door aan de hendel aan de rechterkant van de zitting te trekken. 

Materiaal
Je merkt dat SecretLab niet heeft ingehouden op materiaal. Alles is van goede en stevige kwaliteit. Bij nadere inspectie blijkt dit ook:

  • Zwaar uitgevoerd kantelmechanisme – gesmeed met een sterkere staalsoort voor maximale betrouwbaarheid en stevigheid.
  • Heavy Duty klasse 4 hydrauliek — krachtig gecertificeerd voor internationale veiligheidsnormen onder zware belasting door TÜV SÜD, ANSI / BIFMA (door SGS) en ISO9001.
  • XL wielbasis – gemaakt van ADC12 aluminium. Nu groter en robuuster dan ooit tevoren, voor meer stabiliteit en gemoedsrust.
  • Het nek/hoofdkussen is lekker comfortabel en gemaakt van memory foam. Je merkt ook goede weerstand als je ertegenaan leunt, zonder dat het vervelend voelt. 

Bovenstaande vindt je niet in een gemiddelde bureaustoel. Je weet dus in ieder geval dat je kwaliteit koopt. En je krijgt er tot wel 5 jaar garantie op. Hiervoor moet je het product wel fotograferen en op je social media accounts posten. Wel een vreemde constructie om je garantie te verlengen (standaard is 1 jaar), maar ach…

Prijs
Tot slot de prijs. Deze is niet aan de lage kant. De Titan XL Softweave Black die wij hebben gereviewd is te koop voor €559. Dit is weliswaar goedkoper dan een Herman Miller bureaustoel, maar duurder dan de gemiddelde bureaustoel op de markt. Als we een beetje rondkijken kun je een normaal-ogende bureaustoel kopen voor zo’n 200 tot 400 euro. Deze stoel is duidelijk hoger geprijsd, maar wij denken dat dit het geld waard is, zeker omdat je er een hele mooie en goed zittende stoel voor terug krijgt.

Nog even alle voor- en nadelen op een rij

Voordelen

  • Zeer kwalitatieve gamingstoel/bureaustoel gemaakt van hoogwaardige materialen
  • Comfortabel
  • Veel opties qua verstelbaarheid
  • Erg mooi en luxe design
  • Vijf jaren garantie
  • Uitstekende service (hebben wij ervaren)

Nadelen

  • Geen kussentje voor op het zitvlak
  • Neemt relatief veel ruimte in beslag
  • Prijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in