Content is belangrijker dan ooit, niet alleen particulier gezien, maar ook zakelijk. Nog steeds geldt dat een beeld meer zegt dan duizend woorden, en het is dan ook niet geheel zonder reden dat er online legio bedrijven zijn die videodiensten aanbieden. Immers, het werken met uitgebreide pakketten van giganten zoals Adobe is niet alleen complex, maar ook relatief duur. In dit artikel reviewen we een van deze diensten; FlexClip.  

Wat is FlexClip?

FlexClip is een gratis online video maker die gebruikers helpt om hun foto’s en videoclips om te zetten naar, zo zeggen ze zelf, professionele video’s. En dit zonder dat designskills vereist zijn. FlexClip biedt een gratis variant aan, maar er zijn ook betaalde varianten. Afhankelijk van het pakket dat je kiest kun je aan de slag met ruim duizend kant en klare templates, ruim een miljoen stock-beelden en voor ingebouwde elementen en figuren die je kunt gebruiken om video’s te maken en te animeren. Naar verluidt zijn er tal van techgiganten die reeds gebruik maken van FlexClip, zoals Microsoft, Google, Dropbox en Story Blocks. Reden genoeg dus voor ons om deze ogenschijnlijke populaire videodienst te testen.

Onze ervaring met FlexClip

Om een optimaal te kunnen reviewen hebben wij een betaalde variant van FlexClip uitgeprobeerd. Bij openen van het programma wordt direct duidelijk dat alles binnen de tool gericht is op gebruiksvriendelijkheid. Het is redelijk rechttoe rechtaan en je hoeft (inderdaad) geen technische vaardigheden te bezitten om met FlexClip aan de slag te gaan. Het programma loodst je in principe door het hele proces heen, eenvoudig binnen je webbrowser. Wil je een project maken, dan kun je kiezen om vanuit een template te werken of ‘from scratch’ te starten. Voor het gemak is een template wel handig en het scheelt dan ook dat er ontzettend veel templates beschikbaar zijn, voor ieder wat wils. En ben je vervolgens gestart? Dan kun je eenvoudig teksten en afbeeldingen/video’s wijzigen en personaliseren. 

Voordelen?

In onze ogen is het grootste voordeel de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt simpelweg al klikkend een mooie clip maken en exporteren. Ook het beschikbare materiaal is een voordeel. Je hoeft je geen zorgen te maken over auteursrechten en dergelijke. Tenminste, in ieder geval niet als je een betaalde variant gebruikt. Daarnaast is het product relatief gunstig geprijsd. Je kunt een gratis variant gebruiken, maar voor meer features is een betaalde variant (uiteraard) beter. De betaalde versie start bij nog geen 5 dollar per maand en voor het meest uitgebreide ‘business’ pakket betaal je nog geen 20 dollar per maand. Al met al zijn dit geen schokkende bedragen. En kijken we naar het business pakket, dan krijg je ook nog mooie features. Denk hierbij aan video’s die je kunt downloaden als 1080p Full-HD, video’s tot wel 30 minuten lang, een eigen watermerk en de mogelijkheid om tot wel 1000 projecten online te hebben staan. 

Nadelen?

FlexClip biedt veel voordelen, maar we zijn ook wat zaken tegengekomen die iets minder zijn. Zo kun je grafische elementen niet ‘standaard’ over meerdere clips laten lopen. Je zal een element dus binnen verschillende fragmenten moeten plaatsen om een ‘uitgesmeerd’ effect te creëren. Daarnaast hebben wij geen mogelijkheden gezien om logo’s zelf te kunnen positioneren, maar of dit echt een nadeel te noemen is…Je kunt de logo-optie immers leeglaten en zelf een logo als afbeelding laden. Tot slot gaat het exporteren (renderen) snel, mits je in het tabblad blijft. Klik je bij/tijdens het exporteren even op een ander tabblad om je mail te checken of een site te bezoeken, dan stagneert het exporteer proces en kan het erg lang duren voordat je video klaar is. Maar ook dit ‘nadeel’ is verwaarloosbaar.

Conclusie?

Al met al biedt FlexClip een mooie videodienst die veel features biedt. Zeker afgezet tegen de prijs van de betaalde variant(en) is het een tool waarmee je goede video content kunt maken en kunt verspreiden via verschillende kanalen. Wij zijn daarom ook zeer enthousiast over deze software. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here