Veel huishoudens in Nederland beginnen met het creëren van een smart home. Ze beginnen klein met bijvoorbeeld slimme stekkers of slimme ledverlichting. Maar wat vaak wordt vergeten is slimme raamdecoratie. Wat slimme raamdecoratie precies inhoudt en waarom dit een must is voor jouw smart home wordt besproken in dit artikel!

Wat is slimme raamdecoratie?

Elektrische rolgordijnen, elektrische duo rolgordijnen, elektrische jaloezieën of elektrische plisségordijnen. Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van elektrische raamdecoratie. Maar wat is het precies? Het woord zegt het eigenlijk al. Raamdecoratie die wordt aangedreven door elektriciteit. Dit type raambekleding, ook wel slimme raamdecoratie genoemd, brengt enorm veel mogelijkheden met zich mee.

Mogelijkheden slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie biedt veel mogelijkheden. Met elektrische raamdecoratie kun je de rolgordijnen automatisch omhoog en omlaag laten bewegen. Maar slimme raamdecoratie kun je bedienen met je stem, via een app op je telefoon, je kunt ze instellen met een tijdschema of met de sterkte van de zon! Ook is slimme raamdecoratie toegankelijk voor iedereen omdat er nog steeds een optie is om de bekleding met de hand te bedienen. (Makkelijk voor de schoonmakers of oppassers!)

  • Bediening met je stem

De slimme raamdecoratie kun je koppelen aan je slimme speaker! Zo kun je dus een opdracht geven aan je speaker en die kan een signaal doorsturen naar je raambekleding!

  • Bediening via je telefoon

De elektrische rolgordijnen werken ook via een app op je telefoon. Dit is ideaal omdat tegenwoordig bijna iedereen wel een telefoon op zak heeft! Zo hoef je ook nooit meer te zoeken naar de afstandsbediening. Op de app kun je de stand van de rolgordijnen precies regelen.

  • Bediening met een tijdschema

Is bediening met je stem of via een mobiele telefoon niks voor jou? Dat is geen probleem. Elektrische rolgordijnen kunnen namelijk ook ingesteld worden via een bepaald tijdsschema. Zo hoef je er zelf niet meer naar om te kijken en kun jij in de ochtend wakker worden met de zon in je gezicht!

  • Bediening met de sterkte van de zon

Wil je het nog eenvoudiger maken voor jezelf? Laad je rolgordijnen dan het werk doen. Deze raamdecoratie is zo slim dat ze ook automatisch naar beneden gaan als het te licht in huis is en automatisch omhooggaan als het te donker is. Dit is mogelijk in samenwerking met een smart sensor die continu de sterkte van de zon in de gaten houdt. Zo blijft het ook in de zomer lekker koud in huis, En in de winter blijft de warmte goed binnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here