Je thuisnetwerk volledig beheren vanuit een enkele app? Het zou moeten kunnen met Gamgee; een smart router pack met een app voor Wi-Fi management en digitale bescherming van kinderen die online zijn via een thuisnetwerk. Om na te gaan of de router en de app toegevoegde waarde bieden, hebben wij Gamgee getest. In dit artikel onze ervaring en review van Gamgee.

Waarom gamgee?
Deze vraag stelden wij onszelf in de eerste instantie, maar eigenlijk is het antwoord best voor de hand liggend. Een modern huishouden heeft tegenwoordig allerlei smart devices die gekoppeld zijn aan een thuisnetwerk, zeker bij ‘techies’. Leuk en aardig natuurlijk, maar al deze apparaten nemen afzonderlijk een beveiligingsrisico met zich mee. En daarbij gaan ook de prestaties, naarmate het aantal IoT-apparaten toeneemt, achteruit. Gamgee is in het leven geroepen om deze performance op peil te houden. Daarnaast is gamgee bedoeld als controle-paneel voor alle smart-apparaten en diensten die aan een netwerk gekoppeld zijn.

Waarom Gamgee?
Deze vraag stelden wij onszelf in de eerste instantie, maar eigenlijk is het antwoord best voor de hand liggend. Een modern huishouden heeft tegenwoordig allerlei smart devices die gekoppeld zijn aan een thuisnetwerk, zeker bij ‘techies’. Leuk en aardig natuurlijk, maar al deze apparaten nemen afzonderlijk een beveiligingsrisico met zich mee. En daarbij gaan ook de prestaties, naarmate het aantal IoT-apparaten toeneemt, achteruit. Gamgee is in het leven geroepen om deze performance op peil te houden. Daarnaast is Gamgee bedoeld als controle-paneel voor alle smart-apparaten en diensten die aan een netwerk gekoppeld zijn.

Unboxing van de Gamgee-router
De slimme router van Gamgee wordt redelijk rechttoe-rechtaan geleverd; in de doos bevinden zich (1) de TP-Link Archer C7 router, (2) een netwerkkabel en (3) een power kabel. Meer is er eigenlijk niet over te zeggen. De router valt wel op; deze is relatief groot en bevat liefst 3 antennes, waar je er als consument misschien maar 1 of maximaal 2 gewend bent.

Aansluiten van Gamgee en koppeling met de app
Het installatieproces is erg simpel. Je koppelt de router van Gamgee aan je reguliere router van je internetprovider (in ons geval T-mobile), je sluit de Gamgee-router aan op je stroomnetwerk en in principe ben je dan al klaar. Het enige wat rest is het koppelen van de router aan de Gamgee-app (iOs en Android), en dit gaat eigenlijk gewoon via de QR-code die zich aan de achterzijde van de router bevindt. Meer hoef je niet te doen.

Onze ervaring
Wat we kunnen stellen is dat je je Wi-Fi netwerk thuis op een unieke manier kunt ervaren en beheren. In de app heb je verschillende opties, zoals apparaten en gebruikers te beheren, restricties in te stellen, notificaties te ontvangen, dataverbruik in te zien en (extra) beveiliging in te schakelen. Allerlei leuke features dus, waar je normaal gesproken misschien niet zo heel erg bezig zou zijn. Het fijne van de app is ook dat deze gebruiksvriendelijk is, dus ook zonder technische lingo kun je prima met de app uit de voeten. Wat wij ook leuk vinden is dat je plekken in je huis kunt vinden waar het signaal niet sterk is. Op zich ook geen overbodige luxe. Het laatste om te vermelden is de QR-code voor gasten. Iedereen die gasten over de vloer krijgt hoort vaak ‘wat is je Wi-Fi code?!’ In plaats van minutenlang een wachtwoord uit te wisselen kun je met de Gamgee-app een QR-code delen waarmee je gasten snel toegang geeft tot je netwerk; en ook dit kun je zelf beheren.

Conclusie
Krijg je waar voor je geld? Wij vinden van wel; zeker als je als huishouden ook kinderen hebt biedt de app veel voordelen. Zo hou je internetgebruik door je kinderen veilig en volledig in eigen beheer. Dus mogen kids na 20:00 ‘s avonds geen internet gebruiken? Dan stel je dit simpel in. En mogen ze geen gevoelige content zien? Dan kun je ook dit simpel regelen vanuit de app.

En last but not least – als fans van LOTR moeten we deze wel vermelden → Waarom de naam Gamgee? ‘’His name comes from Samwise Gamgee, also knows as Sam, a Hobbit of the Shire. He is Frodo Baggins’ gardener and best friend. Sam proved himself to be Frodo’s closest and most dependable companion, the most loyal of the Fellowship of the Ring. He also played crucial role in protecting Frodo and destroying the One Ring.’’ 

De Gamgee-app is te downloaden in de Apple App Store of via Google Play en is te gebruiken op zowel iPhone als Android.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in