Hostingprovider TransIP ervaart momenteel een ddos-aanval. Deze is volgens het bedrijf gericht op zijn nameservers. Hierdoor zijn bepaalde sites en e-maildiensten niet of niet goed bereikbaar.

TransIP heeft een liveblog online staan. Ze zijn momenteel druk bezig, de aanval onder controle te krijgen. Het bedrijf biedt verder excuses aan klanten aan. Er is echter nog geen indicatie van hoe lang het nog duurt voordat de problemen opgelost kunnen zijn.

Liveblog feed Transnoc/TransIP geopend

13:30 – Op dit moment ervaren we een DDoS aanval op onze nameservers. Hierdoor zijn onze website en de diensten die je bij ons hebt afgenomen verminderd bereikbaar. Onze engineers zijn druk bezig om deze te mitigeren.
Onze excuses voor het ongemak.

14:30 – Onze engineers werken momenteel nog aan een oplossing om de gevolgen van de aanval op te lossen. Nogmaals onze excuses voor het ongemak

15:15 – Eerder vanmiddag zijn wij getroffen door een eerste DDoS-aanval. Tijdens het afwenden van deze aanval en het oplossen van de gevolgen hiervan zijn we helaas getroffen door wat een tweede, hevigere aanval lijkt te zijn. Helaas kunnen we op dit moment nog geen duidelijke eindtijd noemen, maar onze engineers doen momenteel al het mogelijke om zo snel mogelijk weer online te zijn.

16:20 – Waar de eerste aanval direct gericht was op onze nameservers waren de vervolg-aanvallen groter en gericht op onze gehele infrastructuur. Door de aard van de aanval moesten we op meerdere fronten tegelijk zaken onder controle brengen, dit maakte het afweren lastiger.


Inmiddels hebben we diverse maatregelen genomen om de gevolgen van de aanvallen te minimaliseren. Hierdoor zijn veel diensten van onze klanten weer bereikbaar. Omdat zowel de intensiteit als de doelwitten van de aanvallen variëren is het moeilijk vast te stellen of het probleem geheel verholpen is.
We houden de situatie nauwlettend in de gaten.

  • Einde berichtgeving

Bron: https://www.transnoc.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here