Je laptop wil je veilig met je meedragen. Dat doe je in een tas die deze veiligheid te bieden heeft door middel van het gebruik van het juiste materiaal en een goede vormgeving. Dat zo’n tas ook een stijlvolle look moet hebben, staat buiten kijf. Hoe wordt dat veilig opbergen van de laptop eigenlijk gewaarborgd? 

Een veilige tas betekent een tas waar je met een gerust hart je laptop in kunt opbergen, zonder je zorgen hoeven te maken over of je laptop wel voldoende beschermd is tegen bijvoorbeeld stoten. Er zijn veel tassen die aan deze voorwaarden voldoen, met enkele uitschieters als het gaat om nog meer veiligheid. Daar komt geen technisch snufje aan te pas. 

Laptopvak is een vereiste

Allereerst maakt het niet uit wat voor een soort tas je kiest, als er maar een laptopvak in aangebracht is. Een tas zonder laptopvak biedt geen stevige plek voor de laptop. Dan wiebelt de laptop heen en weer en dan liggen beschadigingen op de loer. Beter is het om een laptop veilig op te bergen in een laptopvak dat gewatteerd is en is af te sluiten met een ritssluiting of een klittenbandsluiting. 

Laptopvak in verschillende formaten

Zo’n tas wordt gemakshalve een laptoptas genoemd. In zo’n tas tref je een laptopvak voor een 10 inch laptop of voor een 12 inch, 13 inch, 14 inch, 15 inch, 16 inch of 17 inch laptop. Kies het juiste formaat, zodat de computer goed past en stevig opgeborgen zit. Door je laptop in het vak te doen kan deze niet schuiven en zit het stevig opgeborgen zonder kans op schade. 

Rugzak met laptopvak

Een andere mogelijkheid is een rugzak met een laptopvak. Eigenlijk ook een laptoptas maar dan niet in de hand of over de schouder gedragen, maar op de rug. Dit is een populaire tas geworden die niet alleen maar wordt ingezet voor sportieve doeleinden, maar ook mee naar het werk wordt gedragen. Veel rugzakken zijn stijlvol vormgegeven en van een prachtig materiaal gemaakt zoals leer, veganleer, ecoleer, PolyUrethaan, polyester of gerecyclede petflessen. 

Waterdichte rugzakken

De rugzak is extra veilig als deze waterdicht of waterbestendig is. Afhankelijk van hoe vaak je door de regen moet, op de fiets bijvoorbeeld, voor welke je kiest. Dit staat veelal duidelijk bij de kenmerken van zo’n rugzak aangegeven. Waterdichte rugzakken zijn er in alle mogelijke vormen en kleuren en bieden de laptop de juiste bescherming tegen vocht. En aangezien het in Nederland steeds vaker flink kan plenzen, is dit geen overbodige kwaliteit. 

Rugzak van snijvast materiaal

Daarnaast is er een rugzak die qua veiligheid een absolute uitblinker is. Deze rugzak is van een snijvast materiaal gemaakt en heeft verborgen ritsen. XD Design is het merk dat deze rugzakken biedt. Zakkenrollers en andere ongenode gasten krijgen geen kans bij deze rugzakken. Ze zijn safe en je laptop kan er met gemak in worden opgeborgen. Ze zijn heel populair onder veel mensen die dagelijks hun laptop mee naar kantoor of klanten nemen. Als je veel onderweg bent, is zo’n rugzak geen overbodige luxe. Bovendien zien ze er mooi strak uit en zijn deze XD Design rugzakken minimalistisch vormgegeven. Dit Scandinavisch uiterlijk maakt de rugzakken populair. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here