Elk jaar zijn er weer veel technische ontwikkelingen in de auto-industrie. Niet alleen komen er tal van nieuwe modellen op de markt, maar er worden ook veel nieuwe gadgets voor de auto ontwikkeld. Zowel voor de veiligheid als om de autoreis aangenamer te maken. Wij zetten hieronder vijf leuke gadgets voor jou op een rijtje.

1. Draagbaar koffiezetapparaat

Veel mensen drinken graag koffie in de auto als ze onderweg naar het werk of hun vakantiebestemming reizen. Deze koffie wordt dan meegenomen in een thermoskan of er wordt koffie gehaald bij een tankstation. Dit kan allemaal verleden tijd zijn met een draagbare koffiezetapparaat voor in de auto. Er zijn verschillende merken met zo’n draagbare koffiezetapparaat. Voorbeelden zijn: Koffiemaatje® , Presso X en Wacaco Nanopresso.Het apparaat is in de meeste gevallen van een batterij voor en op te laden met een USB-lader.

2. Bmmpr: autoalarm

Helaas worden er nog steeds veel auto’s gestolen. Met Bmmpr wordt het voor autodieven een stuk lastiger om jouw auto mee te nemen. En ook als je auto schade oploopt, stelt de gadget je direct op de hoogte. Het handige apparaatje kun je zelf binnen drie minuten onder het stuur van jouw auto installeren. De gadget maakt gebruik van gevoelige sensoren en registreert direct als er iets of iemand de auto aanraakt. Je krijgt vervolgens een melding op je smartphone. Ook beschikt Bmmpr over een GPS-functie waardoor je jouw auto kunt terugvinden als deze is gestolen.

3. Lanmodo camera

Waar we voorheen vooral dashcamfilmpjes kenden vanuit Rusland, met hilarische filmpjes van mensen die de verzekering wilden oplichten, is de dashcam inmiddels ook in Nederland populair. Tegenwoordig hebben een kwart tot een half miljoen automobilisten een dashcam achter de voorruit. Deze camera kan hufterig gedrag van andere weggebruikers of ongevallen vast leggen. Dat kan handig zijn bij het aanspreken van je autoverzekering mocht je in een conflict belanden. Met de beelden kun je eventueel aantonen dat het ongeval zeker niet jouw fout was. De nieuwste generatie dashcams, zoals Lanmodo, is uitgerust met nachtzicht. Duurdere auto’s maken vaak al gebruik van een scherm met nachtzicht om beter zicht op de weg te hebben bij slecht verlichte wegen. Nu kun je met een dergelijke dashcam met scherm ook je auto van deze upgrade voorzien.

4. Cooluli: draagbale cooler

Als je met de auto een verre reis moet maken, dan is het fijn als je wat gekoelde drankjes in de auto hebt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een grote koelbox mee te nemen, maar er zijn ook speciale compacte koelboxen te koop. Een voorbeeld van zo’n mini-cooler is de Cooluli. Je kunt dit apparaat aansluiten via een USB-poort. Er is plaats voor ongeveer zes blikjes. Voor een lange reis heb je dan altijd lekker gekoelde drank bij de hand.

5. Amazon Echo Auto

Amazon Echo Auto is een spraakassistent en slim besturingssysteem, vergelijkbaar met een Google Home maar dan speciaal voor in de auto. Je kunt Alexa, de digitale assistent, gebruiken door ertegen te praten. Alexa maakt vervolgens gebruik van het speakersysteem van de auto (meestal via Bluetooth). De Amazon Echo Auto heeft in totaal acht microfoons, waardoor je altijd goed verstaanbaar bent. Je kunt Alexa gebruiken om te navigeren, muziek af te laten spelen of om iemand te laten bellen. Een nadeel: Alexa spreekt momenteel nog geen Nederlands. Dus je moet je verstaanbaar maken in het Engels, Duits, Frans of Japans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here