Apple iPhone

Of je nu een goedkope smartphone hebt of juist een hele dure, het is gewoon zonde als je te maken krijgt met schade. Je telefoon hoeft maar een keertje goed te vallen, en je kan ‘m praktisch alweer vervangen. Zo bewijst ook de afbeelding behorend bij deze post. Nu gaat het hier om een relatief goedkope Nokia, maar ook 100 euro is gewoon geld, dus daarom wat tips, voor zover die niet te obvious zijn, om je mobiele telefoon optimaal te beschermen. 

Bescherm je scherm met een screenprotector

Wie wil zijn of haar telefoon niet optimaal beschermen? Iedereen zal het ermee eens zijn: je scherm moet schadevrij blijven. Om je scherm kras- en barstvrij te houden is een screenprotector de allerbeste optie. Er zijn veel merken, soorten en maten op de markt, dus kijk altijd goed naar een screen protector die op maat is gemaakt. Vaak zijn universele producten van lage kwaliteit, waardoor je niet de bescherming krijgt die je zoekt. Daarbij wil je natuurlijk dat je hele scherm beschermd is, en niet ‘slechts’ 95%. Ook randjes en hoekjes zijn belangrijk. Sterker nog; dit zijn misschien wel de belangrijkste delen van je scherm. 

De meeste screen protectors zijn van kunststof. Plastic folie is de meest voorkomende soort. Dit vanwege het gegeven dat de protector dun en buigzaam is. Wil je je schermbescherming naar the next level tillen? Overweeg dan tempered glass.

Tempered glass screen protectors

Een tempered glass screen protector is in feite een tweede scherm, zoals het originele scherm ook aanvoelt. Tempered Glass is harder. Bovendien beschermt dit product veel beter tegen krassen en barsten. Dit komt simpelweg omdat het product (ook) gemaakt is van glas, maar dan ‘gehard’. Doorgaans zijn screenprotectors van tempered glass wat hoger geprijsd, maar dit betaalt zich linea recta terug, zeker als je een wat duurdere smartphone hebt. Ook bij smartphones met gebogen randen is tempered glass vaak een betere optie dan een protector van dun plastic folie. 

Privacy glass en blue filtered glass

Naast ‘normale’ protectors en protectors van tempered glass zijn er tegenwoordig meer opties. De twee meest bekende zijn Privacy Glass en Blue Light Filter. Wil je dan mensen niet kunnen meekijken op je scherm? Kies dan voor privacy glass, dat zwart kleurt als je er schuin naar kijkt. Je ziet alleen wat er gebeurt als je recht naar je scherm kijkt. Een Blue Light Filter protector biedt tot slot niet alleen bescherming voor je scherm, maar ook voor je ogen. Het zorgt ervoor dat het blauwe licht, dat door je telefoon wordt uitgestraald, wordt geneutraliseerd. Hierdoor zul je minder last krijgen van hoofdpijn, slaapissues en vermoeide ogen. 

We hopen je hiermee op weg te hebben geholpen in de wereld van schermbescherming. Wat zijn jouw best practices?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in