De manier waarop wij communiceren in onze tijd is erg speciaal. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar het feit dat je iemand aan de andere kant van de wereld op elk moment van de dag kan opbellen is een geweldig feit. Dat dat kan met iets dat in je zak zit en perfect in je hand past is de kers op die taart. Bellen met je mobiele telefoon is een waar wonder en daar mogen we erg blij mee zijn. Überhaupt is de manier waarop we communiceren zo veel anders dan hoe ze dat deden honderd jaar terug. Veel mensen die in die tijd leefden zouden je niet geloven als je ze zou vertellen wat er allemaal mogelijk is in onze tijd.

Naast het feit dat het werkelijk wonderbaarlijk is dat je zomaar overal naar toe kan bellen zijn de telefoons die we in onze zakken meedragen geweldige machientjes. Je kan er tegenwoordig zo veel meer mee dan alleen bellen. Of je nou een email wilt sturen, een filmpje wilt kijken of een reservering voor een restaurant wilt maken, het is allemaal mogelijk. De moderne smartphones op Telefoon.nl laten zien hoe ver we als maatschappij zijn gekomen. De technologische ontwikkelingen van de afgelopen decennia zijn niet mis en de vraag is nog wat er nog allemaal gaat komen.

Communiceren in te de toekomst

Wat de toekomst allemaal in petto voor ons heeft is niet te voorspellen. Tot nu toe heeft nog niemand een betrouwbare glazen bol kunnen uitvinden en dus kunnen we alleen maar speculeren. Videobellen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en het is ook een fijne manier van communiceren. De mogelijkheid om iemand zijn gezicht te zien terwijl je met hem of haar praat is heel essentieel voor goede communicatie. Het geeft je de mogelijkheid om beter te begrijpen hoe iemand zich voelt of wat iemand wil overdragen. Het feit dat je inmiddels in full hd iemand aan de andere kant van de wereld live kan zien praten op je laptop is geweldig.

Maar er zijn nog veel vettere dingen die we graag zouden zien. In films en tv-series zoals Star Trek wordt er veel gebruik gemaakt van hologrammen. Daarbij wordt iemand zijn lichaam in 3D geprojecteerd in een ruimte. Soms zijn die beelden enigszins vaag of schokkering op tv, maar als het goed zou kunnen dan zou dat heel vet zijn. Bedenk dat je een vergadering hebt waarbij iemand in een ruimte wordt geprojecteerd omdat deze persoon er niet bij kan zijn. Veel echter dan dat wordt communicatie op afstand niet. Het is dan bijna alsof iemand ergens heen is geteleporteerd. Of teleportatie mogelijk is, is weer een hele andere discussie.

Dankbaar voor innovatie in communicatie

Wij zijn erg dankbaar voor alle technologie die is uitgevonden op het gebied van communicatie de afgelopen honderd jaar. We zouden ons niet kunnen voorstellen hoe het is om te leven zonder internet, telefonie of email. Als al die dingen nu zouden verdwijnen zou onze wereld in elkaar storten. De wereld zou een betere plek zijn als meer mensen dit besef zouden hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here