Een extensie is het deel van de domeinnaam achter de punt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: .com of .nl. Het is belangrijk dat je de juiste extensie gebruikt om de juiste doelgroep te bereiken. Om het vertrouwen van de doelgroep te vergroten, kun je gebruikmaken van een ssl-certificaat. Hierdoor is het begin van je domeinnaam niet http:// maar https://. Dit houdt in dat de communicatie tussen een bezoeker en jouw website beter beveiligd is. Welke voordelen biedt een buitenlandse extensie?

Bereiken van een grotere doelgroep

Naast dat je met de juiste extensie een specifieke doelgroep kunt bereiken, kun je er ook een grotere doelgroep mee bereiken. Zie het als volgende: in Nederland wonen er meer dan 17 miljoen mensen. Als je de extensie .nl gebruikt, sluit je de rest van de wereld uit. Dit is zonde, omdat door een simpele verandering je potentiële doelgroep veel groter wordt. Tip: registreer jouw website met zoveel mogelijk extensies, waarvan jij denkt dat deze waardevol voor jou zijn. Hiermee voorkom je dat andere mensen jouw domeinnaam met een verschillende extensie kunnen registreren.

Duidelijk maken wat voor soort organisatie jouw bedrijf is

Nu is het niet zo dat een .nl extensie slecht is, want hiermee maak je duidelijk dat jij je als bedrijf focust op de Nederlandse markt. Mensen denken dat je een bedrijf uit de regio bent en hierdoor hebben zij meer vertrouwen in jou. Bij een .com extensie laat je weten dat je een internationaal bedrijf bent. Voor een bedrijf dat bijvoorbeeld gebruikmaakt van meerdere talen, is een .com extensie perfect.

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot heb je nog te maken met de prijs en kwaliteit. Je zou denken dat een buitenlandse extensie veel duurder is dan een binnenlandse extensie, maar dit is niet het geval. Beide zijn namelijk even duur. Een .com extensie brengt in dat opzicht dus meer voordelen met zich mee, waardoor de kwaliteit hoger is.

Kun je nu echt niet kiezen? Dan is het ook mogelijk om je domeinnaam met beide extensies te registreren. Let er wel op dat je maar één extensie actief hebt! Anders krijgen jouw bezoekers dubbele content te zien als ze jou opzoeken online. Dit wordt niet beloont in de zoekresultaten en hierdoor rankt jouw website lager. Dit resulteert vervolgens in een lager bezoekersaantal en dus minder inkomsten. Wil je dus een domeinnaam kopen voor België en Nederland? Dan is dit dus mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here