Als je een website hebt gemaakt dan is deze nog niet online te vinden. Daarvoor heb je een hostingprovider nodig waar je van online ruimte gebruikmaakt om je website online bereikbaar te maken. De host maakt daarbij gebruik van servers en biedt gebruikers online ruimte en bandbreedte aan. Er zijn wat dat betreft ook specifieke soorten hosting te onderscheiden, zoals Akeneo hosting. Daarbij is er sprake van een specifiek doel om productinformatie vanuit één plek consistent te verspreiden via allerlei kanalen.

Huisvesting website: opslag op server huren
Als je jouw website host via een provider dan is er sprake van het huren van opslag op een server en van rekenkracht. Op de server komen bestanden te staan die gezamenlijk je website tot een geheel maken. Bij bestanden valt er wat dat betreft te denken aan webpagina’s net als aan afbeeldingen en tekst. Je website heeft een domeinnaam, maar zonder hosting is je website niet op internet te vinden. Voor wat betreft een domeinnaam geldt dat deze altijd uniek is en daarbij aan een IP-adres wordt gekoppeld.

IP-adres gekoppeld aan server
De domeinnaam wordt bij het invoeren in de browser naar een IP-adres vertaald en deze staat weer in verbinding met de server. Pas als je website via een host de lucht in is gegaan, is er sprake van een weergave als je rechtstreeks de domeinnaam in de zoekmachine invoert. Op dat moment laadt de server van de hostingprovider de bestanden in en maakt deze via internet zichtbaar. Host staat daarbij als letterlijke vertaling voor gastheer. Jouw website krijgt als het ware huisvesting bij de gastheer.

Verschillende vormen van hosting
Er zijn voor het hosten van een website allerlei vormen beschikbaar. Dat is nodig, omdat elke website anders is en er andere eisen worden gesteld. Een kleine website de lucht inbrengen, is bijvoorbeeld mogelijk via webhosting. Heb je een Magento webshop dan is Magento hosting een ideale oplossing. Zo is het ook mogelijk om voor Shopware Cloud hosting te kiezen. Het hangt er maar net vanaf welk e-commercesysteem je gebruikt om daarbij passende hosting te vinden. Op het gebied van hosting zijn er naast webhosting nog andere opties beschikbaar, zoals VPS hosting, waarbij er sprake is van een Virtual Private Server. Zo biedt elk hostingpakket weer andere voordelen en opties om altijd voor welke website of webshop een passende keuze te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in