internet thuis

In navolging van KPN en XS4ALL heeft ook Ziggo de prijsverhogingen per 1 juli aangekondigd. Gemiddeld komt de prijsverhoging neer op 1,43 euro per maand. Bestaande klanten hebben tot 1 juli 2021 de tijd om het abonnement kosteloos op te zeggen meldt internetvergelijker Breedbandwinkel.

Afgelopen maand voerde Ziggo al een snelheidsverhoging door voor bijna al haar klanten. Het goedkoopste abonnement heeft nu 40 Mb en gemiddeld gingen klanten er 16 tot 66 procent op vooruit in april wat betreft downloadsnelheid.

“Waar bij energie en zorgverzekeringen december geldt als overstapmoment, is mei en juni dit voor internet, tv en bellen.” stelt Peter van Wezel, directeur van internetvergelijker Breedbandwinkel.nl. Jaarlijks worden door de grote providers de tarieven per 1 juni of juli opgehoogd. “Sinds men door de corona-situatie meer thuis is gaan werken, zien wij een forse toename in oriënterende consumenten. Vorig jaar was tijdens de eerste lockdown al een enorme toename te zien, dit is sindsdien eigenlijk niet afgenomen. Dit zal tot 1 juli alleen maar meer worden nu ook de prijsverhogingen bekend zijn geworden”.
Opvallend is dat nu bij thuiswerken vaker wordt gekozen voor een wat meer premium-internetprovider. “Wij zien een duidelijke verschuiving van prijsvechters naar de wat duurdere internetproviders, men lijkt juist nu echt te kiezen voor wat meer kwaliteit”, stelt van Wezel.

Meer dataverbruik en investeringen
Ziggo geeft net als KPN en XS4ALL wederom aan de prijzen te verhogen wegens stijgend dataverbruik en investeringen in het netwerk. Zo is Ziggo nog altijd druk met de uitrol van haar GigaNet waarmee het op dit moment 3,2 miljoen klanten kan voorzien van internet met gigabitsnelheid. In de loop van 2022 zullen alle Ziggo klanten toegang moeten hebben tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gigabit via het bestaande netwerk.

Prijsverhoging per 1 juli
Afhankelijk van het abonnement wordt de prijs 5,50 euro per maand goedkoper tot 2,50 euro per maand duurder. Gemiddeld gezien komt de prijsverhoging neer op 1,43 euro per maand. Klanten krijgen per 10 mei persoonlijk bericht wat de exacte prijswijziging voor hen inhoudt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here