internet speed 5g

Een website is bedoeld om 24/7 online toegang te verlenen aan bezoekers. Downtime van een website betekent dat er gedurende een bepaalde tijd geen toegang is. Het is uiteraard belangrijk om downtime te voorkomen. Je loopt namelijk bezoekers mis die misschien ook niet van plan zijn om een volgende poging te doen. Daarom is het belangrijk om een website altijd in de lucht te houden en downtime zoveel mogelijk te beperken. In Nederland blijven duizenden websites 99% van de tijd of altijd online dankzij goede hosting.

Goede hosting
Goede hosting is belangrijk om te vertrouwen op een optimale uptime van een website. Een van de meest voorkomende oorzaken van downtime van een website is namelijk te wijten aan slechte hosting. Ook al heb je een geweldige website die technisch helemaal perfect in elkaar zit, dan nog is een goede hosting van het allergrootste belang. Een goede hosting provider zorgt er bijvoorbeeld voor dat er bij gedeelde hosting geen overbelasting plaatsvindt. Dat komt bij slechtere providers nog wel eens voor en dat heeft een negatieve invloed op de uptime van websites.

Flexibel opschalen
Er is nog een factor die meespeelt bij het online blijven van een website. Het gaat hier om flexibiliteit betreffende de mogelijkheid om snel op te schalen en eventueel weer af te schalen. Een plotselinge grote toename van verkeer naar een website kan nogal eens voor problemen zorgen. Een overbelaste website is tijdelijk niet bereikbaar en dus als niet toegankelijk te beschouwen. De website is dan nog wel online, maar je hebt er weinig aan omdat niemand de site kan bezoeken. In dat kader is het te danken aan flexibel opschalen dat een website optimaal kan omgaan met druk verkeer.

Optimale beveiliging
Het is ook belangrijk om websites goed te beveiligen. Een SSL certificaat is tegenwoordig al de standaard als het om beveiliging gaat. Dat schept direct al vertrouwen bij bezoekers omdat de communicatie met de website beveiligd is. Daarnaast is het belangrijk om tegen allerlei vormen van cybercriminaliteit bescherming te regelen. Bijvoorbeeld tegen ransomware om je website niet laten gijzelen. Beveiliging tegen hacking en malware is tegenwoordig een must. Uiteraard geldt dat eveneens voor virussen en andere aanvallen van buitenaf. In dat kader is het overigens ook handig en verstandig om back-ups te maken van alle data, mocht het toch een keer fout gaat. Een goede hosting provider voorziet daar automatisch in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in