De smartphone is populairder dan ooit tevoren. Overal zijn wel blogs te vinden over nieuwe trends en ontwikkelingen die laten zien dat mensen steeds vaker, langer en intensiever gebruik maken van hun mobiele telefoon. Online zaken doen, in contact blijven met elkaar, online shoppen, content maken, informatie opzoeken, routes vinden, en ga zo maar door. In dit artikel géén not-so-shocking nieuws. Integendeel! Wij van Dutch-Tech Magazine geven je drie leuke en grappige weetjes over Nederlanders en gebruik van de smartphone. 

Driekwart van Nederland gebruikt mobieltje op toilet
Ja, echt waar! Weliswaar een onderzoek van een paar jaar geleden, maar zo’n 73% van de Nederlanders gebruikt de smartphone op het toilet. Grote kans dat dit percentage inmiddels is toegenomen. Hoe bizar eigenlijk als je even de tijd neemt om dit in te laten zinken, toch?! De krant lijkt bijna volledig vervangen tijdens het toiletbezoek. Vooral sms- en chatberichten passeren de revu tijdens een bezoekje aan het toilet. 

Nederland, iPhoneland

Volgens verschillende bronnen is de Apple iPhone het populairste smartphone merk onder Nederlandse consumenten. Afgelopen jaar was het de iPhone 11 die als meest verkochte telefoon van het jaar in de boeken ging. Ook in de jaren ervoor voerde Apple de boventoon met haar populaire iPhones. In Nederland is in ieder geval duidelijk dat de unieke marketingstrategie van Apple effectief is. Door de spectaculaire onthullingen, nieuwe features en het unieke design van Apple’s smartphones blijven Nederlanders toch aardig trouw aan de iPhone. 

Uren Netflix streamen

In Nederland zijn Netflix en Spotify de populairste streamingdiensten. Opvallend is dat zo’n 20% van de Nederlandse streamers dit vooral vanaf hun mobiel doen. Naar verluid kijken Nederlanders gemiddeld zo’n twee uur Netflix vanaf hun smartphone. Niet gek dus dat we in het eerste kwartaal van afgelopen jaar ruim 200 miljard MB aan mobiele data gebruikten. Bizarre statistieken. Daarbij kunnen we onze klok erop gelijk zetten dat steeds meer Nederlanders ook vaker een abonnement hebben met onbeperkt internet. Kan niet anders, zou je bijna zeggen. 

En? Gaan bovenstaande weetjes ook voor jou op? Of ken je iemand die zich schuldig maakt aan uren streamen op het toilet, vanaf een iPhone? We zijn erg benieuwd. Laat zeker even een reactie achter en voor nu happy days!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here