Het is tegenwoordig steeds meer het geval dat diensten van een bedrijf uitbesteed worden aan andere bedrijven om zowel tijd als mankracht te besparen. Helemaal wanneer we kijken naar bedrijven in de IT-branche komt dit steeds vaker voor. Dat komt omdat IT-ers steeds zeldzamer worden in een wereld waarin steeds meer om talent vanuit de IT gevraagd wordt. Toch is er een oplossing die vrij dicht bij huis ligt, maar wellicht toch iets verder ligt dan waar u tot nu toe gezocht heeft. Namelijk door middel van nearshoring-diensten. We gaan even kort toelichten wat dit precies is en waarom dit wellicht een ideale uitkomst voor u kan zijn.

Wat zij nearshoring diensten?

Er zijn een hele hoop termen wat betreft het uitbesteden waarbij er sommigen wellicht bekender voor u zijn dan andere termen. Nearshoring is een term die al even meegaat, maar nog niet voor iedereen even bekend is. Eigenlijk ligt het in dezelfde trend als offshoring, een wat bekendere term, maar dan wordt er toch iets anders bedoelt. Bij offshoring wordt er namelijk uitbesteed aan een land die vrij ver weg ligt. Wilt u het liever dichter bij huis hebben dan komt u dus al snel uit bij de term nearshoring. Nearshoring staat dus voor het uitbesteden van werkzaamheden van uw bedrijf naar een nabijgelegen land. Het is een dienst die vaak wordt ingezet wanneer er dus werk teveel mis en er handen te weinig zijn. Op die manier kunnen de diensten dus alsnog gewoon uitgevoerd worden zonder dat er bijvoorbeeld een achterstand ontstaat. Wanneer iemand wilt dat zijn IT bedrijf groeit, heeft u meer mankracht nodig, maar wanneer deze er niet zijn, wordt het lastiger gemaakt voor het bedrijf om te groeien.. Er zijn natuurlijk verschillende landen waar naar uitbesteed kan worden. Oekraïne is er bijvoorbeeld aan van. Dit land staat namelijk op de vierde plek van de wereld qua het aantal gecertificeerde IT-specialisten en biedt een sterk onderwijssysteem aan deze IT-ers, maar waarom zou iemand er voor kiezen om nearshoring te gebruiken?

Wat zijn de voordelen van nearshoring?

Een groot voordeel aan deze manier van werken zit hem dus in de groei die hierdoor mogelijk gemaakt wordt. Wanneer iemand wil dat zij bedrijf groeit, heeft hij mankracht nodig en nearshoring kan deze mankracht regelen. Door middel van nearshoring wordt het mogelijk om een hoop gespecialiseerde IT-ers in te schakelen voor het bedrijf. De contracten van nearshoring zijn ook vaak flexibel. Dat maakt dat je in overleg kunt kiezen hoe lang je gebruik wil maken van bepaalde diensten. Nog een bijkomend voordeel zit hem in de lagere kosten. De lonen van de werknemers zijn een stuk lager in bepaalde landen en daardoor scheelt het dus ook nog eens qua geld voor een bedrijf. Een voordeel wat gezien kan worden tegenover offshore diensten zit hem in het feit dat het land dichterbij is dan bij offshoring en er daardoor bijvoorbeeld weer geen sprake is van een tijdsverschil wat bij offshoring wel het geval kan zijn. Al met al zitten er dus een hoop voordelen aan het gebruik van nearshoring.

Concluderend houdt het dus in dat nearshoring een dienst is voor bijvoorbeeld IT bedrijven die nog niet bij iedereen bekend is, maar wat door de vele voordelen in de toekomst zeker wel het geval zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in