Vandaag introduceert Storytel haar eigen e-reader in Nederland: de Storytel Reader. Een device waarop gebruikers voor een vast bedrag per maand hun favoriete boeken onbeperkt kunnen luisteren en lezen. Uniek aan het device is dat beide mogelijkheden gecombineerd kunnen worden. Zo kun je onderweg in de auto luisteren naar een luisterboek en thuis verder lezen waar je met luisteren was gebleven. Na Zweden, Denemarken, Finland en Ijsland is Nederland de vijfde markt waar de Reader wordt gelanceerd. 

De introductie van de Storytel Reader is een logische stap in de propositie van Storytel. Met de e-reader hebben gebruikers altijd en overal toegang tot de mooiste verhalen op welke manier zij dat zelf willen; lezen of luisteren. Bovendien speelt het platform hiermee in op de behoeftes van de consument die het afgelopen jaar nog vaker een e-book las dan een luisterboek luisterde. Ruth de Jager, Country Manager Storytel, is blij met de toevoeging van de Reader: “Storytel wil van de wereld een creatieve plek maken met geweldige verhalen, die door iedereen geluisterd en gedeeld kunnen worden, altijd en overal. Dankzij het grote gebruiksgemak, verrijkt de Storytel Reader de royale bibliotheek van meer dan 300.000 luisterboeken en e-books. Lekker luisteren tijdens het wandelen en thuis verder lezen op de bank, met de komst van de Storytel Reader spelen we in op elke behoefte.”

Onderzoek

Met de Storytel Reader worden verhalen dichterbij de doelgroep gebracht. Uit een onderzoek van GFK (Trends in digitale media) uitgevoerd onder ruim 1300 Nederlanders bleek dat 17% het afgelopen jaar een luisterboek geluisterd te hebben en ruim 35% van de deelnemers had een e-book gelezen. Er werden de eerste vijf maanden van dit jaar 115% meer e-books gelezen door Nederlanders in de Storytel app dan dezelfde periode van 2020.

Ook bleek uit eigen onderzoek van Storytel dat 20% van de ondervraagde Nederlanders overweegt de Storytel Reader aan te schaffen en dus interesse heeft in een product waarmee zij luisteren en lezen kunnen combineren. Hiervan bevindt het merendeel (32%) zich in de leeftijdsgroep van 18-32 jaar. Met de introductie van de Storytel Reader biedt Storytel de consument altijd en overal toegang tot het totale boekendomein en een goed verhaal.

Ook recent onderzoek van het CBS en KB, de Nationale Bibliotheek, bevestigt de toename van interesse. Zo blijkt dat in Nederland in 2020 zowel het aantal uitgeleende ebooks (+45 procent ten opzichte van 2019) als het aantal downloads van luisterboeken (+44 procent) is toegenomen.

Specificaties

De Storytel Reader heeft een compact formaat (17 x 11,7 x 0,87 cm) en beschikt over een verlicht en energiezuinige sharp 6′ E-ink Carta HD scherm (212 PPI). Hierbij is de warmte of koelte van de achtergrondverlichting zelf in te stellen. Dankzij de Bluetooth-functie maak je met de e-reader makkelijk verbinding met een draadloze koptelefoon of luidspreker, maar het device beschikt ook over een 3.5mm earphone jack. De batterij gaat na opladen maar liefst een aantal weken mee en het toestel beschikt over wifi-verbinding zodat je altijd en overal je boekenplank kunt vullen. Dankzij het ruime geheugen 8GB kun je bovendien je favoriete 3000 boeken opslaan op het device, dit kunnen ook externe bestanden, zoals ePub files zijn.  

De Storytel Reader is vanaf vandaag te koop bij Coolblue voor € 129. Zowel bestaande abonnees als niet-abonnees krijgen bij aankoop van de Reader twee maanden gratis Storytel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in