Een eigen website maken kun je op meerdere manieren doen. Er zijn diverse CMS-systemen (contentmanagementsystemen) waar je een website mee kunt vormgeven en inrichten. Eén van de meest gebruikte CMS-systemen is WordPress en de kans is groot dat de meeste websites die je bezoekt dit ook gebruiken. Een website live hebben is de eerste stap, nu is het de bedoeling dat je eigen website ook gevonden wordt. Hoe zorg je daarvoor?

Plugins ter ondersteuning

Als je het jezelf makkelijk wil maken, kun je terecht bij een internetbureau, maar je kunt zelf ook al een heel eind komen met behulp van slimme plugins. Een WordPress website wordt vaak ondersteund door diverse plugins. Voor alles wat je kunt bedenken is wel een plugin te vinden, maar het is belangrijk dat je alleen de belangrijkste plugins instelt. Een must op het gebied van plugins is de Yoast SEO plugin. Deze is zeer populair onder WordPress gebruikers en helpt je met het checken van je content.

De Yoast plugin is gratis in te stellen en snel klaar voor gebruik. Met deze gratis versie kom je al een heel eind op het gebied van SEO, mocht je meer nodig hebben dan is er ook een premium versie. Yoast voert een analyse uit over de geschreven content op een pagina en geeft vervolgens onderaan instructies voor verbetering.

Zoekwoordenonderzoek voor betere rankings

Een andere belangrijke zaak om je eigen website goed vindbaar te maken, is het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Zo’n onderzoek houdt in dat je nagaat waar je wil dat je eigen website op gevonden wordt. Daarnaast betekent dit ook dat je in kaart brengt welke woorden er vaak in de zoekbalk van Google worden ingetypt. Op basis van deze informatie kun je bepalen welke zoekwoorden relevant zijn voor je website en in hoeverre het haalbaar is hiermee te ranken in Google.

Een zoekwoordenonderzoek is essentieel voor het schrijven van unieke content. Door zoekwoorden waar veel op wordt gezocht op de juiste manier in content te verwerken, vergroot je de kans dat je website gevonden wordt. De zoekwoorden die je uiteindelijk gaat gebruiken kun je ook koppelen aan de Yoast SEO plugin, zodat je meteen inzichtelijk hebt hoe goed je het zoekwoord in de content hebt verwerkt.

Een eigen website heeft autoriteit nodig

Naast goede en relevante content is er ook autoriteit nodig om je eigen website vindbaar te maken. Autoriteit bouw je op door middel van content, maar ook door het verzamelen van backlinks.

Dit zijn links vanaf andere relevante websites naar jouw

website. Het creëren van autoriteit door middel van backlinks wordt ook wel linkbuilding genoemd. Hoe meer relevante links er naar je website leiden, hoe beter. Hierbij is het wel belangrijk dat je kwalitatieve en relevante links regelt, anders werkt het averechts.

De autoriteit van je eigen website verbeteren door te linkbuilden kost veel tijd. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kunt het regelen van kwalitatieve links ook door een online marketingbureau laten doen. Dit scheelt je veel tijd en zo kun je je focussen op andere zaken rondom je eigen website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in