Wat zijn ze mooi hè, de zwarte inbouwspots in je interieur. Naast de meer aardse kleuren is de kleur zwart het hélemaal tegenwoordig. Zeker mat zwart scoort goed in alle lijstjes. Zwart lijkt het nieuwe wit te zijn en steeds meer mensen kiezen voor zwarte meubelen, maar ook zwarte inbouwspots.

Altijd beter uit met led inbouwspots

Ongeacht de kleur; met led inbouwspots ben je altijd beter uit. Led verlichting bespaart je veel geld, iets dat je nadrukkelijk gaat merken aan de maandelijkse energierekening. In vergelijking met de halogeen en gloeilamp kun je wel tot 95 procent op je energierekening besparen. De led verlichting gaat bovendien veel langer mee en dat is meteen ook goed nieuws voor het milieu. Je kunt dus inderdaad stellen dat led verlichting goed is voor portemonnee en milieu.

Zwart is het nieuwe zwart

Vroeger was een zwarte inbouwspot erg gewaagd. Hoe anders is dat nu. Zwart is aan een indrukwekkende opmars bezig. Kies je voor zwarte inbouwspots, dan krijgt je woonkamer meteen een industriële sfeer en toch ook een luxe uitstraling. Nog steeds wordt zwart beschouwd als gewaagd. Overdrijf dus niet. De zwarte inbouwspots zijn precies subtiel genoeg voor je interieur en voegen zo echt iets toe.

Ideaal als je een object uit wil lichten in je woonkamer

Overigens hebben we inbouwspots en opbouwspots. Bij inbouwspot zie je in feite alleen de lichtstraal, bij opbouwspots zie je de armaturen ook, die dus wel degelijk iets toe kunnen voegen. De opbouwspots zijn in tegenstelling tot wat gedacht wordt gemakkelijk te plaatsen en grote boorgaten zijn helemaal niet nodig. Je hebt tegenwoordig ook al spots die kantelbaar of draaibaar zijn. Mooi als je een bepaald element in je woonkamer uit wilt lichten.

Let wel goed op de IP waarde

De led inbouwspots zijn in steeds meer variaties verkrijgbaar en ook het aantal kleuren neemt toe. De kleur zwart is sterk in opmars en wie dit ook durft zal zien dat zwart gewoon iets toevoegt. Ook in de badkamer en de slaapkamer. Overigens kun je inbouwspots ook prima buiten gebruiken. Voor onder je afval, of in de vorm van grondspots. In dat geval maken ze de tuin nog sfeervoller en vergroten ze bovendien de veiligheid en het gemak. Als je zelf in het donker thuis komt, dan is een beetje verlichting nooit weg. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten. Bij de verlichting voor buiten let je wel op de IP waarde. Kies in elk geval voor IP68. Dan geld je verlichting als voldoende waterdicht.

Steeds weer nieuwe uitvoeringen beschikbaar

Nee, de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt met led inbouwspots zijn ongekend. Wat dat betreft heeft dit type verlichting zowel het heden als de toekomst. Want nog steeds komen er nieuwe uitvoeringen op de markt en dat zal de komende jaren steeds ook het geval zijn. De ontwikkelingen zijn nog steeds in volle gang. Laat je wat dat betreft maar verrassen de komende jaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in