De launch van de nieuwste iPhone, de iPhone 13, staat weer voor de deur. Naar verwachting zal Apple de nieuwste generatie iPhones aankondigen rond 15 september. Hoog tijd dus om even na te gaan welke nieuwe features we mogen verwachten, per model. Wij filterden de meest opvallende features eruit. In dit artikel gaan we dieper in op een aantal specs die het nieuwe vlaggenschip van Apple bijzonder maken. 

Wederom plat design

Net als de iPhone 12, laat de iPhone 13 een flat design zien. Qua schermformaat mag je bij de mini-variant dus rekenen op 5,4inch. De gewone iPhone 13 laat een schermformaat zien van 6,1 inch en de Pro zal 6,7 inch groot zijn. Verder geen uiterlijke bijzonderheden, zoals nu de stand van zaken is. Ook de knoppen aan de zijkant en de camera’s aan de achterkant vertonen nagenoeg hetzelfde patroon als de modellen van vorig jaar. Alleen worden de camera’s in het nieuwe model diagonaal tegenover elkaar geplaatst in plaats van onder elkaar. Het enige andere optische verschil zal vooral zitten in de dikte. De iPhone 13 lijkt net een slagje dikker uit te vallen dan de iPhone 12.

M1 chip wordt vervangen

Naar verwachting bevatten de iPhone 13 modellen geen M1 motor, maar het is zeer waarschijnlijk de A15-chip, gebaseerd op 5 nanometer technologie. Hiermee levert de iPhone 13 dus wel betere prestaties dan oudere modellen. Ook krijgt het nieuwste model een nieuwe 5G-modem en een nieuwe WiFi-antenne. Dit laatste is best opvallend omdat het toestel hierdoor WiFi 6E zal gaan ondersteunen. Zo krijg je beter bereik in dicht bebouwde gebieden, betere prestaties in omgevingen (netwerken) waar veel apparaten zijn aangesloten je hebt minder last van lag (voor de gamers). Tot slot lijkt ook de batterij betere capaciteit te krijgen dan de batterijen in de 12-modellen. De mini-versie gaat van 2227 mAh naar 2406 mAh, de Pro gaat van 2815 mAh naar 3095 mAh en de Pro Max gaat van 3687 mAh naar 4352 mAh. 

De camera: nieuwe wide angle lens
Alle iPhone 13 modellen krijgen een nieuwe hoofdcamera (de wide lens) met sensor shift stabilisatie. Hierdoor krijg je betere beeldstabilisatie en betere prestaties bij weinig licht. Deze lens zagen bij voorheen alleen bij de iPhone 12 Pro Max. Nu krijgen alle 130-modellen deze betere camera. Met de nieuwe camera komt ook een nieuwe feature: portretmodus bij de selfie-camera, die ervoor zorgt dat je -bij filmen- de achtergrond kunt laten blurren – handig! Voor de Pro en Pro Max modellen zijn er nog veel meer camera-features.

Accessoires
De laatste noemenswaardige upgrade heeft de maken met de accessoires van Apple, namelijk de AirPods en de Apple Watch. De nieuwe AirPods krijgen een nieuw ontwerp (korter oorstokje en geen siliconen-tip). Jammer genoeg krijgen de nieuwe AirPods geen actieve ruisonderdrukking, maar wel ondersteuning voor spatial audio. Ook de batterij zal het waarschijnlijk iets beter gaan doen. De AirPods Pro komen naar verluid overigens pas in 2022. De Apple Watch krijgt een redesign. Ze worden weliswaar wel flat, maar wel nog iets dunner met een groter display. 

Dat was ‘m even voor nu! Meer weten? Houd onze blog in de gaten en volg ons ook via sociale media! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in