Onlangs heeft Arlo, een van ‘s werelds bekendste merken voor beveiligingscamera’s, een nieuw product gelanceerd; de Arlo Pro 3 Floodlight Camera. Een uniek product, omdat deze camera een opvallende asset heeft, een veelzijdige schijnwerper camera die over LED beschikt. Afgelopen jaar kreeg deze camera zelfs een Innovatie award tijdens de technologiebeurs CES 2020. Hoog tijd om deze camera eens goed onder de loep te nemen. In dit artikel onze ervaring in een review van de Arlo Pro 3 Floodlight camera.

Specs van de Pro 3 Floodlight

De Floodlight-schijnwerper camera is onderdeel van Arlo’s smart home security-productenreeks. Het is een draadloze variant, waarbij de specificaties best indrukwekkend zijn. Een geïntegreerde 2K HDR-camera, 160 graden gezichtsveld, tweewegs audio, een ingebouwde sirene en verschillende configuraties voor de verlichting. Gebaseerd op de specs werden we al snel enthousiast. Waarom? Eerder reviewden we de Arlo camera’s, waarbij prestaties ‘s nachts op zich wel goed waren, maar niet optimaal. Zo had de Arlo Pro wel een (erg) goede zaklamp, maar je merkte toch dat het geen afschrikkende werking had. De Pro 3 Floodlight heeft deze werking wel. Daarbij heb je uitstekend kleuren nachtzicht. Dat maakt ‘m uitermate geschikt voor anti-inbraak doeleinden voor je woning en of bedrijfspand(je).

Design van de Floodlight

We zijn zeer te spreken over het design van de Floodlight. In principe lijkt de Floodlight om een ‘diepere’ versie van voorgaande modellen – en dan vooral op de Pro 3. De behuizing is dus groter, vooral door de (grotere) accu. Verder nog steeds een mooi en minimalistisch wit design. De schijnwerper is erg mooi en subtiel verwerkt rondom de camera. Dit maakt het apparaat alles behalve ‘log’. Het gewicht is ook acceptabel en ook bij bevestiging merk je dat de constructie gewoon goed en stabiel is

De schijnwerper, voor- en nadelen

Na gebruik is de conclusie helder: een erg effectieve lamp! De lamp geeft tot wel 3000 lumen aan licht. Qua gevoel komt dit nagenoeg neer op het effect van een traditionele bouwlamp. Je kunt de lamp overigens eenvoudig afstemmen als je ‘m minder ‘’in your face’’ wil hebben. Zodoende kun je de lamp ook afstemmen op verschillende doeleinden. Wil je een inbreker afschrikken of wil je een bepaalde plek extra verlichten? Wat je doel ook is, de lamp is naar eigen wens af te stemmen. Zelfs een knipper-effect behoort tot de mogelijkheden, eenvoudig via de app. De lamp treed in werking bij beweging of handmatig via de app

Een nadeel van de lamp is wel het energieverbruik. Er wordt geen constante-voedingskabel meegeleverd, waardoor de lamp alleen op de accu teert. Na volladen (100%) zakte het accupercentage naar 88% binnen een dag. Een dag later stond er 73% op de teller. Let op: natuurlijk is dit zeer sterk afhankelijk van hoe vaak de lamp aangaat (wij hadden ‘m erg gevoelig ingesteld waardoor de lamp vaak aanschoot), maar wij betwijfelen of een volle accu een maand mee gaat. Beter is daarom om een aparte (buiten)laadkabel aan te schaffen. Deze is te koop voor nog geen 50 dollar, via de Arlo website. Hiermee is dit risico volledig gecovered. En je kunt natuurlijk altijd nog gewoon laden.

Arlo Smart, aanvullende dienst voor optimaal gebruik

De combinatie met Arlo Smart Serviceplannen, de abonnementsservice die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie, maakt de Pro 3 Floodlight uitermate geschikt voor een reeks aan slimme functionaliteiten die de veiligheid vergroten. Zo heb je tot 4K video-opname en -opslag. Ook kun je tot 60 dagen cloud-opslag kiezen. Verder heb je aanvullende functionaliteiten, afhankelijk van het plan, zoals het instellen van aanpasbare activiteitenzones, aanvullende notificaties en bel-een-vriend opties. Bekijk hier alle plannen en bijbehorende functionaliteiten van Arlo Smart. De kosten variëren van €2,79 tot €13,99 per maand.

Installatie, zoals vanouds kinderlijk eenvoudig

Wil je de Floodlight camera installeren? Dan is dit simpel te doen via de kogel bevestiging, die met 3 schroefjes te bevestigen is. Je hebt tevens een plafond adapter tot je beschikking. De camera is daardoor in elke mogelijke richting af te stellen. Daarna is het een kwestie van batterij opladen en (her)bevestigen aan de behuizing (kliksysteem) en je bent klaar voor gebruik. Aanmelden van de Floodlight Pro 3 gaat eenvoudig via de app. Als je al een hub hebt kun je de Floodlight toevoegen en instellen. Je bent binnen 5 minuten klaar. Het mooie is ook dat de app je letterlijk door de installatie heen loodst. Zo krijg je advies over hoe je ‘m moet plaatsen en wat je vooral wel of niet moet instellen in bepaalde situaties (zie screenshots).

Gratis trial op Arlo Smart

Bestel je de Pro 3 Floodlight Camera? Dan krijg je tot 3 maanden gratis Arlo Smart Service, met bijv. dertig dagen gratis 2K cloud-opnames. Meer weten of aanschaffen? Ga dan naar www.arlo.com voor meer informatie over het volledige assortiment Arlo Smart Home-producten en bijbehorende -services. De Arlo Pro 3 Floodlight kost €285 zonder Hub (het basisstation). Maar in principe kun je de Floodlight ook gewoon laten draaien zonder Hub. De Hub is er meer zodat je materiaal lokaal kunt opslaan.

Conclusie

Ben je op zoek naar verlichting bij je beveiligingscamera? Dan is de Pro 3 Floodlight camera een musthave! De prijs/kwaliteitverhouding is zeer sterk. Wij raden dan wel aan een constante-laadkabel aan – als je ‘m toch aanschaft. Dit scheelt zorgen en het risico dat ‘ie ‘s nachts toevallig uitvalt als je ‘m nodig hebt. De videokwaliteit is, net als de reguliere Arlo Pro 3, subliem, dus ook sec als beveiligingscamera is de camera een aanrader. Is licht niet per se jouw behoefte? Dan kun je beter voor de Arlo Pro 3 gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in