Waar gebruik jij je telefoon vooral voor? Om te bellen? Dan behoor je tegenwoordig echt tot een minderheid. Met de introductie van de smartphone is bellen namelijk over het algemeen niet meer hetgeen waar we onze telefoon het meest voor gebruiken. De meeste mensen gebruiken veel meer data dan dat ze belminuten gebruiken. En dat heeft grote gevolgen voor het soort abonnement dat je het best af kunt sluiten.

Belminuten? Daar kijken we haast niet meer naar
Vroeger, en dat is nog niet eens zo lang geleden, was het aantal belminuten dat je gebruikte vaak doorslaggevend voor het soort abonnement dat je afsloot. Daarna kwamen ook de Sms’jes erbij, en wilde je er daar ook genoeg van kunnen versturen zonder met extra kosten te worden geconfronteerd.

Zeg eens eerlijk. Let jij daar tegenwoordig nog op als je een nieuw mobiel abonnement afsluit? Die kans is best klein. Ten eerste lijken belminuten tegenwoordig wel gratis te zijn, in zulke grote hoeveelheden krijg je ze vaak bij een abonnement. Was het vroeger nog zoeken naar een abonnement met flink wat belminuten, is dat nu bijna standaard.

Als we tegenwoordig mobiele abonnementen vergelijken, doen we dat vooral op de hoeveelheid data die we tot onze beschikking krijgen. Niet zo vreemd, want met een smartphone gebruik je veel meer data dan belminuten. Je zou zelfs helemaal zonder belminuten af kunnen, omdat je tegenwoordig ook via internet kunt bellen. Je gebruikt daarmee uitsluitend data, en geen belminuten.

Om te weten hoeveel data jij nodig hebt, is het goed om je facturen van het afgelopen jaar er eens bij te pakken. Hierop staat als het goed is vermeld hoeveel data je verbruikt hebt. Vaak is het goed om daar iets boven te gaan zitten, omdat de kans dat je in de toekomst meer data gaat gebruiken nu eenmaal groter is dan dat het minder wordt.

Een gratis telefoon bij je abonnement is verleden tijd
Om het nog eens over vroeger te hebben: er waren tijden dat je bij een abonnement ook meteen een nieuw toestel uit mocht zoeken. Gratis, al bleek je toch vaak zelf voor de kosten op te draaien. Dat is tegenwoordig niet meer het geval, ook omdat de smartphones qua kosten niet meer te vergelijken zijn met de telefoontjes van vroeger.

Tegenwoordig kun je nog steeds een toestel aanschaffen bij je abonnement, maar betaal je de kosten daarvan maandelijks terug; je gaat feitelijk een lening aan. Zelf een telefoon kopen kan natuurlijk ook. Je hebt dan alleen nog een SIM only abonnement nodig om hem te kunnen gebruiken. SIM only vergelijken van verschillende providers is heel eenvoudig en nuttig bovendien. Kijk naar wat je nodig hebt qua data (en belminuten), en kies de goedkoopste aanbieder. Plaats de Simkaart in je telefoon, en je bent klaar om ermee aan de slag te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here