Misdaadjournalist Peter R. de Vries is dit jaar de top trending zoekopdracht van 2021 in Nederland, blijkt uit Year in Search, Google’s jaarlijkse overzicht van trending zoekopdrachten. Year in Search geeft een goed beeld van de gebeurtenissen die mensen elk jaar hebben beziggehouden.

Veel Nederlanders maakten gebruik van Google Zoeken om te ontdekken wat er met Peter R. de Vries was gebeurd, hoe het met hem ging en wie hij überhaupt was. Sommigen wilden meer weten over zijn familie, terwijl anderen op zoek waren naar beelden van de huiveringwekkende aanslag, midden op straat in Amsterdam.

De volledige Nederlandse top 10 van Trending Zoekopdrachten in Google Year in Search is dus als volgt: 

 1. Peter R. de Vries
 2. EK 2021
 3. Stemwijzer
 4. Avondklok
 5. Testen voor toegang
 6. Sneeuwradar
 7. Olympische Spelen
 8. iPhone 13
 9. Nelson Valkenburg
 10. WhatsApp storing

Tech

De iPhone 13 is de meest trending zoekopdracht op het gebied van technologie, gevolgd door WhatsApp storing, Microsoft Teams en de CoronaCheck-app. 

De volledige Nederlandse top 10 van Trending Technologie in Google Year in Search is als volgt: 

 1. iPhone 13
 2. WhatsApp storing
 3. Microsoft Teams
 4. CoronaCheck-app
 5. Zoom
 6. Vodafone storing
 7. Fifa 22
 8. Wombo AI
 9. Clubhouse 
 10. Among Us

Wat betekent trending?

Google Year in Search laat de top trending zoekopdrachten van het jaar zien. Trending betekent eigenlijk: opvallend veel meer gezocht dan een jaar geleden. Dat is dus iets heel anders dan de populairste zoekopdracht (dan zou “youtube” bovenaan staan in Nederland). 

De lijst van top trending zoekopdrachten is samengesteld door de zoekopdrachten die in 2021 in Nederland zijn gedaan te vergelijken met die uit 2020. Vervolgens kijken we naar de zoekopdrachten die dit jaar veel vaker zijn gedaan dan vorig jaar. Daarbij stellen we een minimumvolume in, zodat we voorkomen dat irrelevante zoekopdrachten in de lijst komen (voorbeeld: een zoekopdracht die 1x in 2020 is gedaan en 500x in 2021). Tot slot ruimen we spam en dubbelingen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in