Binnenkort geen fysieke simkaart meer?

De digitale simkaart is de simkaart van de toekomst

Vraag je je af of er binnenkort geen fysieke simkaart meer zal zijn? Niet lang geleden heeft de digitale simkaart zijn intrede gedaan. Voorheen was het altijd zo dat als je een nieuwe telefoon kocht, je hier een plastic simkaart bij kreeg. Deze schoof je in een lade van de telefoon, wat soms best vervelend kon zijn en daarna zette je handmatig je telefoonnummers over in je sim only abonnement. Met de komst van de digitale simkaart lijkt het einde voor de plastic simkaart te zijn aangebroken. Of toch niet? Wij vertellen je in dit artikel wat de digitale simkaart precies is en wat hier precies de voordelen van zijn.

De digitale simkaart: wat is dat?

De digitale simkaart staat ook wel bekend als eSIM. Deze speciale simkaart is via een kleine chip in de telefoon ingebouwd. Wanneer je voor een telefoon met een eSIM mogelijkheid kiest, hoef je niet meer moeite te doen om een plastic simkaart in de lade van je telefoon te doen of om je huidige telefoonnummers handmatig over te zetten. Als je je met je nieuwe smartphone aanmeldt, kies je bij welke provider je zit. De digitale simkaart chip zal vervolgens de data en instellingen gaan downloaden die je nodig hebt voor de activatie van de eSIM. Verder zijn de normale simkaart en de digitale simkaart nagenoeg hetzelfde, hetzij je deze nu ook met elkaar kunt combineren en de normale simkaart prepaid kunt inzetten als je op reis bent.

De diverse voordelen van de digitale simkaart

Je hoeft in je telefoon geen simkaart meer te stoppen met de komst van de eSIM. Dit is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor de fabrikanten van telefoons. Zo hoeft er geen lade gemaakt te worden om de simkaart in te schuiven en neemt de eSIM als klein chipje maar weinig ruimte in beslag. Ook kan een telefoon zo waterbestendiger en stofbestendiger worden gemaakt. Tevens kan de fabrikant de keuze maken om de nieuwe beschikbare ruimte te gebruiken voor een betere accu of om een lichtere smartphone te ontwerpen. Zo weinig ruimte neemt de eSIM in beslag in de smartphone. Wat tevens zeer voordelig is aan het gebruiken van een digitale simkaart, is dat je niet meer te maken zal hebben met de nadelen van de plastic simkaart waar je eerst altijd mee te maken had. Deze kan namelijk niet meer breken of gestolen worden. Ook hoef je niet meer lang te wachten tot je de simkaart met de post verzonden krijgt en kun je hem meteen op je nieuwe smartphone gebruiken. Ideaal toch? En wat misschien nog wel het allerfijnst is, is dat je telefoonnummers direct worden overgezet en je hier geen tijd meer aan kwijt bent.

Wist jij dit allemaal al over de digitale simkaart?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in