Eerder reviewden wij al een keer de Titan XL Softweave stoel van Secretlab. Nu staat de nieuwste generatie stoelen van Secretlab alweer klaar. Wij kregen een unieke kans om deze stoel voor jullie te reviewen. In dit artikel lees je onze eerlijke review van de Titan Evo 2022 (XL), met bekleding van Secretlab NEO™ Hybride kunstleer in de kleur ‘Stealth’.  Kun je niet wachten? Ga dan direct naar de site van Secretlab.

Benchmark met de Secretlab Titan

Omdat we eerder al een Secretlab stoel testten, kunnen we niet anders dan te kijken naar de overeenkomsten. Net als de Titan heeft de Titan Evo 2022 (XL) alles wat je in een gaming stoel terug wilt zien. De stoel is heel erg comfortabel, biedt ontzettend goede ondersteuning voor je rug en nek, is in allerlei standen te zetten en de stoel ziet er -als kers op de taart- echt heel erg mooi uit. De look is dusdanig classy, dat de stoel – die bekend staat als gaming stoel – ook met gemak gezien kan worden als luxe bureaustoel, voor thuiswerk of op kantoor. Zeker als je gaat voor de varianten zonder opzichtige opdruk, is ook de Titan Evo een premium stoel (die bovendien ook nog eens aan alle voorwaarden van de Arbo voldoet). Meer info of direct bestellen? Kun je eenvoudig doen via de Nederlandse Secretlab site.

Evo(lutie) van de Secret Lab stoelen

Maar er is meer. Niet voor niets kondigt Secretlab de Titan Evo aan als een nieuwe generatie stoelen. Er zijn namelijk veel meer specs, waardoor het bedrijf ook nog eens een veel bredere doelgroep aanboort. Zo zijn er meerdere formaten beschikbaar. Wij hebben de XL variant getest, maar de stoel is ook beschikbaar in een klein en normaal formaat. Voor ieder postuur dus wat wils. Zeker als je wat zwaarder en/of groter bent, is de Titan Evo XL een stoel die met gemak door de test heen komt. Verder zitten de veranderingen vooral in de materialen; net iets robuuster, net iets duurzamer, net iets exclusiever en net dat meer ‘wauw’. Ook andere zaken (die bij de Titan een issue waren) zijn aangepakt. Zo waren er voorheen klachten over ‘plakproblemen’ door zweet bij stoelen met lederen bekleding. Hier heeft Secretlab aan gewerkt en deze problemen zijn met de Evo verleden tijd.

Onze bevindingen met de Titan Evo

En nu snel door naar onze daadwerkelijke review. Toen we het product binnen kregen waren we al meteen geboeid. Producten van Secretlab hebben iets magisch en mysterieus. Dit geeft een gevoel van exclusiviteit en luxe. En dit merk je ook bij opening van de verpakking. Alles is netjes en tot in perfectie in de doos gezet. De losse onderdelen zijn zorgvuldig verpakt, er is een overduidelijke handleiding voor montage van de stoel en zelfs de gereedschappen zijn meegeleverd als soort giftpack. Niet voor niets dus dat mensen onwijs lovend zijn over de manier waarop Secretlab deze stoelen in de markt heeft gezet.

De stoel zit onwijs comfortabel. Dit is de nummer 1 reden -wat ons betreft- om voor de stoelen van Secretlab te kiezen. Je kunt ‘m in iedere gewenste positie zetten met behulp van de hendels onder (en aan de zijkant) van de stoel. Zo creeer je voor jezelf de optimale zitpositie. Ook het materiaal voelt zeer goed aan, luchtig en koel. Zelfs bij een uurtje zitten heb je niet het idee dat je je stoel warm hebt gemaakt. En sta je even op, dan koelt de stoel ook weer snel af. Zeker een verbetering ten opzichte van eerdere Secretlab stoelen met kunstleer bekleding. Als we echt moeten kiezen geniet softweave nog steeds onze voorkeur, maar kunstleer ziet er daarentegen echt veel veel toffer uit. Dus een kwestie van smaak. Om toch nog een voordeel van kunstleer te noemen: de stiksels komen er bij kunstleer veel mooier uit. Het design van de stoel komt zo veel beter tot zijn recht. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het logo dat aan het hoofdeinde in de stoel is gezet; echt heel nice. Zier er erg stoer en premium uit.

Over het hoofdeinde gesproken, ze hebben bij de Evo een nieuw systeem met het hoofdkussen. Niet alleen is deze van nog beter duurzamer materiaal (echt super comfortabel), maar hij is ook nog eens magnetisch aan de achterzijde, waardoor ‘ie makkelijk op de stoel te plaatsen is. Voorbij is dus het oude systeem waarbij er zo’n elastiekje aan het kussentje vastzat om ‘m aan de stoel te verbinden. Nu is ‘ie magnetisch, een stukje groter en comfortabeler. 

En wat betreft de nieuwe magnetische features; ook de armsteunen (leuningen) zijn magnetisch. Dit maakt het makkelijker bij de montage, en tevens makkelijker als je de stoel wilt verplaatsen. Zo voorkom je onnodige schade en blijft de stoel toch praktischer te verhuizen. En met de Titan Evo zijn deze armleuningen ‘4D-beweegbaar’. Ze kunnen dus naar boven, beneden, naar voor, naar achter, en naar de zijkanten versteld worden. 

Onder je zitvlak lijkt er misschien niet veel anders dan bij voorgaande modellen, maar de Evo 2022 heeft ook hier wel degelijk verbeteringen gekregen. Robuuster materiaal en ergonomische verbeteringen. Je zou het bijna allemaal gewoon klakkeloos aannemen. En misschien moet je dat ook doen. Secretlab heeft ook dit keer bewezen een heel sterk model op de markt te hebben gezet.

We hebben de stoel pas een week goed kunnen testen. Dus hoe de stoel er over een jaar bij staat is nog meer de vraag. Maar de Titan XL Softweave, die we nu al een tijdje hebben en dagelijks gebruiken, staat er nog bij als nieuw. Geen slijtage, geen deuken, rimpels, krassen of scheurtjes, nada. Kan zijn dat het met de kunstleer variant een ander verhaal is. Maar stiekem gaan we hier absoluut niet vanuit.

Conclusie

De Secretlab TITAN Evo (2022 Series) gaming- en bureaustoel is een erg mooie, stevige, comfortabele en luxe stoel die als gamestoel of bureaustoel gebruikt kan worden. De stoel biedt uistekende ondersteuning en zitcomfort. Niet voor niets dat techjournalisten zo laaiend enthousiast zijn over deze stoel. En met 112 optische varianten zit er voor iedereen wel een mooi model tussen. De stoel is met een prijskaartje van 499,- euro bovendien erg scherp geprijsd. Zeker als je dit afzet tegen het hogere segment game- en bureaustoelen, die soms makkelijk het dubbele of driedubbele kosten. Zeker kopen dus – als je het ons vraagt!

Bekijk hier alle Secretlab Titan Evo 2022 stoelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in