Arlo Pro 4 beveiligingscamera review

rlo lijkt als beveiligingscamera systeem merk enorm veel terrein te winnen, ook in Nederland. Met inmiddels 8 camera-modellen biedt het merk onwijs veel flexibiliteit en bedient het verschillende segmenten van de markt. Ook wij hebben inmiddels meerdere Arlo producten mogen testen, waarbij we overall erg te spreken waren -en zijn- over de producten van Arlo. In dit artikel testen we het laatste vlaggenschip uit de Pro-serie, namelijk de Arlo Pro 4. 

Arlo productlijn(en)
Maar voordat we verder gaan misschien even goed om de belangrijkste producten en modellen van de Arlo camera’s op een rijtje te zetten. Naast de Arlo Deurbel, de Arlo Baby camera en de Floodlight camera’s van Arlo, biedt het merk hoofdzakelijk beveiligingscamera’s aan. Dit zijn er in totaal 8: 

  • Arlo Ultra 2 Spotlight camera
  • Arlo Pro 2
  • Arlo Pro 3
  • Arlo Pro 4 Spotlight camera (daar gaat deze review over)
  • Arlo Essential (de meest ‘basic’ variant in de lijn van Arlo)
  • Arlo Essential indoor (speciaal voor binnen)
  • Arlo Essential XL (de meest ‘basic’ variant, maar dan met een grotere batterij)
  • Arlo Go (de meest compacte camera van Arlo)

Arlo Pro 4 Spotlight
Zoals je misschien al aan de linkjes hebt gezien, hebben we inmiddels al 3 verschillende beveiligingscamera’s van Arlo getest en gereviewd. Vooral over de Arlo Ultra waren we erg te spreken. Maar hoe goed de Ultra ook is, er hangt (natuurlijk) wel een prijskaartje aan. Daarom heeft arlo de Pro 4 op de markt gebracht; nog steeds (erg) goede specificaties, maar dan tegen een zachtere prijs. En hoe goed die specs dan zijn, dat ga je nu lezen.

Unboxing Arlo Pro 4
Qua uiterlijk (design) lijkt de Arlo Pro 4 eigenlijk precies op zijn voorgangers; de Pro 3, Pro 2 en zelfs op de Arlo Ultra. En eigenlijk is dit niet gek. ‘Never change a winning team’, zeggen ze wel eens – en dat geldt in deze ook voor de Arlo camera’s. Het design is clean, met een witte rond afgewerkte behuizing en een zwarte voorkant waar de cameralens en de flits (spotlight) geplaatst zijn. Aan de achterkant tref je de (zeer sterke) magneet, waarmee je de camera moeiteloos aan het koppelstuk verbindt. Het koppelstuk bevestig je uiteindelijk aan de muur, gevel of kozijn.

Gebruik
De Arlo Pro 4 is water- en weerbestendig. Je kunt ‘m dus prima gebruiken voor buiten, maar ook voor binnen is het een geschikte beveiligingscamera. De Pro 4 is draadloos beschikbaar, waarbij de camera voeding krijgt van de interne accu. Deze gaat, afhankelijk van gebruik, tot wel zes maanden mee. Je krijgt natuurlijk ook een oplader mee, waardoor je de camera ook constant kunt laden. Wil je buitenshuis constante voeding? Dan raden we aan om hiervoor een speciale lader voor buiten aan te schaffen.

Specificaties
De camera legt beelden vast op 2K-resolutie met HDR, waardoor je betere kwaliteit kunt filmen. Verder heeft de Arlo Pro 4 Colour Night Vision, waardoor je ‘s avonds en ‘s nachts nachtvisie in kleur kunt krijgen. De camera heeft een beeld- en kijkhoek van 160 graden, iets minder dan de Ultra, maar nog steeds meer dan genoeg voor het vastleggen van grote ruimtes. Verder legt de camera tweewegs audio vast en heeft de Pro 4 (net als andere Arlo camera’s) ook aanvullende opties, zoals bewegingsdetectie, een sirene, een geïntegreerde spotlight en een koppeling met de Arlo Smart dienst. 
Als je goed leest, zie je misschien best veel overeenkomsten met de specificaties van de Arlo pro 3. En dat klopt ook. Het grote verschil zit ‘m juist in de Hub (het basisstation). Deze is namelijk niet nodig bij de Arlo Pro 4. Je kunt de Pro 4 gewoon direct verbinden op je WiFi-netwerk. En heb je al een Hub, dan kan ‘ie daar ook gewoon aan gekoppeld worden maar noodzakelijk is het niet. Je bent dus iets vrijer (en voordeliger uit).

Installatie van de Pro 4
Omdat wij nog een Hub hadden hebben we hier gemakshalve gebruik van gemaakt. En net als andere producten van Arlo kost installatie amper moeite. Na het plaatsen van de accu, voeg je in de Arlo-app de Pro 4 camera toe en binnen een aantal stappen heb je een werkende Pro 4. We hebben het trouwens ook even geprobeerd met een directe WiFi-verbinding, en ook hier gaat het best soepel. Ook via de app, maar dan met je WiFi-wachtwoord en de QR-code die meegeleverd wordt bij je Pro 4. Kind kan de was doen – en dit was eigenlijk allang al bekend bij ons, na een aantal Arlo reviews.

Hoe goed is de Pro 4? 

We doen met Arlo iedere keer ons best om puntjes te vinden die minder goed zijn of voor verbetering vatbaar zijn. We willen namelijk niet constant laaiend enthousiast zijn omdat dit misschien lijkt op een overduidelijke sponsoring. Maar we moeten gewoon eerlijk zijn; de Pro 4 is wederom een top camera. De beeldkwaliteit is erg goed, scherp en helder. Het is ook gewoon een camera in het hogere segment. Als we dan echt streng zijn heb je niet mega veel kleur tijdens nachtbeelden, maar dit is praktisch ook niet mogelijk. Wel zou Arlo misschien de term ‘Colour Night Vision’ moeten aanpassen naar ‘Clear Night Vision’. De flits zorgt inderdaad wel voor wat kleur, maar beduidend minder dan bij de Ultra. Los van dit puntje zijn we weer super content met de kwaliteit van de Pro 4 camera van Arlo. Alle functionaliteiten vanuit de app werken verder naar behoren en ook qua audio haal je een kwaliteitsproduct in huis. 


Conclusie: Arlo Pro 4, kopen?
Qua prestaties is de Arlo Pro 4 zeker de koop waard. Hij doet precies wat je van een high-end beveiligingscamera mag verwachten en gaat misschien nog wel een stapje verder. Wil je optimaal gebruik maken van deze camera, dan raden wij wel de Arlo Smart dienst aan. Jammer genoeg is dit wel een abonnement (zoals meestal het geval is), maar je krijgt er best wat voor terug (voor 1 camera kan dit al voor 3 euro per maand). Je kunt dan tot 2K video’s in de cloud krijgen, tot 30 dagen beelden terugkijken en extra notificaties krijgen. Kies je voor het gratis plan (geen plan), dan kun je wel live video’s streamen en basis notificaties krijgen. Dus het advies van ons is om wel te gaan voor een Secure Plan, voor zo’n 36 euro per jaar. Kijkend naar de prijs van de camera zelf valt deze echt reuze mee, zeker omdat je geen Hub nodig hebt. Momenteel kost de Arlo Pro 4 zo’n 249 euro. Dus als je het budget hebt zouden wij deze camera zeker aanraden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in