Afgelopen donderdag, 24 februari, onthulde OPPO de nieuwe Find X5 serie; het nieuwe vlaggenschip voor 2022. Hiermee heeft het merk de lat -opnieuw- hoger gelegd voor smartphone beeldverwerking en een slick design dat zeer exclusief oogt. Naast nieuwe cameratechnieken biedt de nieuwe lijn smartphones van OPPO meer premium features. Denk aan supersnelle mobiele data facilitatie, SuperVOOC-snelladen en multi-helderheid kleurkalibratie. Kortom, de OPPO Find X5 Series verdient een nadere blik. In dit artikel bekijken we de meest opvallende features van nieuwe serie van OPPO.

4K Ultra Night Video en superieure fotografie

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; de meest opvallende feature is toch wel de camera. Smartphones hebben tot nu toe altijd moeite gehad met video-opnames in donkere omgevingen die zich meestal ‘s nachts voordoen. Om deze reden heeft OPPO MariSilicon X ontworpen. Wat dit is? Wel, dit is de naam van een speciale Imaging Neural Processing Unit (NPU). Klinkt dit nog steeds als hogere wiskunde? Waarschijnlijk wel. En eigenlijk is dat het ook. De unit beschikt namelijk over de meest krachtige AI-rekenkracht op dit moment. Hiermee is het in staat om, op basis van een 6-nanometer proces, te zorgen voor premium beeldverwerking vermogen en -prestaties. Je zult ‘s nachts dus in staat zijn om enorm goede video-opnames te maken die minder korrelig zijn en beter kleuren weergeeft. Dus naast 4K fotografie (wat al mogelijk was met Android-toestellen), ben je als Android-gebruiker nu ook in staat om 4K Ultra Night Video’s te maken. Super uniek dus.

Voor de liefhebbers: het camerasysteem van de Find X5 Pro gaat verder dan alleen MariSilicon X. De groothoek- en ultragroothoek camera’s van het geavanceerde toestel zijn beide uitgerust met Sony’s geavanceerde 50MP IMX766-sensoren, met een sensorgrootte van 1/1.56”, 2um-grote pixelgrootte na binning. Het systeem zorgt ervoor dat  handtrillingen worden tegengegaan, ruis wordt verminderd en scènes worden verscherpt.

En ook hier zijn we nog niet klaar. Om er nog een schepje bovenop te doen, heeft OPPO Hasselblad-camera software geïntegreerd in de nieuwe smartphone serie. Hiermee heeft de Find X5-serie een primeur te pakken die zorgt voor verbetering en verfijning van de natuurlijke kleuren van foto’s.

Nu wel klaar met de camera features? Nee, zeker niet. Want ook de voorcamera van het toestel is verbeterd ten opzichte van voorgangers – waaronder de Find X3-serie. Dit gebeurt onder andere door een Smart 32 MP-lens, die tevens zorgt voor beter dynamisch bereik.

Oppo X5 Lite kopen? Met de OPPO Find X5 Lite kun je als gebruiker professionele portretten maken, dankzij de camera configuratie en AI-verbeterde beeld verwerkingsfuncties. De Find X5 Lite is de portret expert die in staat is om DSLR-achtige portretten vast te leggen met behulp van functies zoals Portretmodus, Bokeh Flare Portretvideo en meer. Dit toestel (de Lite) is verkrijgbaar in de kleuren Starry Black en Startrails Blue.

Een super moderne, luxueuze look & feel

Smaken verschillen natuurlijk, maar menig smartphone liefhebber zal het eens zijn met de stelling dat de X5-toestellen wel erg premium en futuristisch ogen. Maar dit is ook precies waar het merk op heeft ingezet, naast sublieme camera-features. ’De nieuwe Find X5-serie tilt schoonheid – zowel esthetisch als wat betreft de mogelijkheden – naar een geheel nieuw niveau met zijn moderne design, onvergelijkbare cameramogelijkheden, snelle batterijtechnologie en krachtige prestaties.’, zo zegt ‘William Liu, President of Global Marketing bij OPPO’. Hij vervolgt: “De OPPO Find X5-toestellen bouwen voort op het kern-DNA dat de Find X3-serie tot een hit maakte bij zowel consumenten als critici,”

En dat zijn we tot nu toe wel met Liu eens. Kijken we naar het toestel, dan zijn we direct twee kleur smaken; ‘Ceramic White’ en ‘Glaze Black’, twee future-proof kleurtinten. En bovendien duurzaam, want de behuizing is volgens OPPO spatwater-, water- en stofbestendig met een IP68-classificatie.

Het display is ook zeker om ‘over naar huis te appen’, met een helder curved AMOLED-scherm van 6,7 inch groot. Met een WQHD+-resolutie en 100% P3-kleurengamma-dekking, weergeeft het 10-bits scherm van de Find X5 Pro meer dan 1 miljard kleuren. Zo zie je als gebruiker vloeiende en diepe toon- en kleurgradaties. De OPPO Find X5 Pro optimaliseert ook de weergaveprestaties met de eerste multi-helderheid kleurkalibratie in zijn soort. Aan de hand hiervan worden consistente kleuren gecreëerd, ongeacht of gebruikers naar het scherm kijken (bij zwak kunstlicht of bij fel zonlicht) of niet.

Find X5-serie: Find X5-Lite, Find X5 & Find X5 Pro

OPPO wil ook met de Find X5-serie beschikbaar zijn voor een breed publiek. Voor een overzicht van alle features per model kun je uiteraard ook een kijkje nemen op de site van OPPO, waar je bijvoorbeeld ook features ziet als supersnelle 5G-connectiviteit, maar hierbij in het kort de key features per model;

  • OPPO Find X5 Pro (12GB RAM + 256GB ROM, in de kleuren Ceramic White en Glaze Black)
  • OPPO Find X5 (8GB RAM + 256GB ROM, in de kleuren Black en White)
  • OPPO Find X5 Lite (8GB RAM + 256GB ROM, in de kleuren Starry Black en Startrails Blue).

Dat was ‘m weer. Tot slot nog handig om te weten: tot en met 4 april 2022 biedt OPPO verschillende combideals aan bij aankoop van een toestel binnen de OPPO Find X5 Series.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in