Wij hebben inmiddels meerdere beveiligingscamera’s gereviewd, onder andere van het merk Arlo. Deze fabrikant heeft een grote productlijn van camera’s, van outdoor camera’s tot baby camera’s. Maar Arlo heeft ook indoor camera’s, die we eigenlijk nog niet eerder hadden bekeken. De indoor beveiligingscamera’s van Arlo lijken best interessant. Zeker ook omdat ze best lekker geprijsd zijn, maar toch belangrijke features bezitten. Daarom kijken we in deze review naar de Arlo Essential Indoor camera. 

Wat is de Arlo Essential Indoor camera?
De Essential indoor is een slimme beveiligingscamera die je binnenshuis kunt gebruiken. De camera is bedoeld voor beveiliging, waarbij je in 1080p-resolutie beelden kunt krijgen. Opvallend aan deze camera is het privacy-shield. Dit is een schuifje dat over de lens glijdt. Ben je thuis? Dan slaat het privacyschild aan – de lens wordt afgesloten. Maar verlaat je je huis, dan gaat het schild uit, dus wordt de camera actief. Handig, zeker vanwege (zoals de feature zelf al zegt) privacy. Een handige camera dus, die ook ‘s avonds en ‘s nachts goede beelden biedt (nightvision).

Naast beeld registreert de indoor ook audio (tweewegs) en krijg je als gebruiker meldingen. Bijvoorbeeld bij beweging, maar ook bij geluid. Alle notificaties worden naar de app verstuurd, die je op je smartphone of tablet ontvangt, eigenlijk zoals we al van Arlo gewend waren. 

Bron: Arlo

Wat vinden we van de Arlo Essential Indoor?
In tegenstelling tot andere Arlo-artikelen die we hebben geschreven zullen we bij de indoor niet ingaan op de unboxing. Dit ligt namelijk in lijn met alle andere Arlo-producten die we hebben gereviewd. We duiken daarom direct in onze ervaring met deze beveiligingscamera;

Onze algemene conclusie is dat de indoor een fijne camera is die prima binnenshuis gebruikt kan worden. Als je alles naar wens instelt, zoals notificaties, geofencing, in- en uitschakeling van de privacy shield; heb je in feite een goede camera waarmee je prima beeld en geluid kunt vastleggen als je niet thuis bent.

Zeker als je al bekend bent met Arlo is de indoor een fijne toevoeging. Je zult, als je Arlo al kent of gebruikt, veel minder moeite hebben met de app en de instellingen binnen de app. En ben je nieuw into Arlo, dan nog zul je snel je weg erin vinden, dus zo’n issue is het niet. 

Wel moeten we zeggen dat vooral de audio features net wat minder zijn, zeker vergeleken met bijvoorbeeld de outdoor camera’s. De ‘terugspreek’ audio kwaliteit is wat minder (niet scherp), waarschijnlijk door een minder goede speaker die in de camera verwerkt is.

Een ander punt is het privacyschild. Natuurlijk is dit een handige feature, vooral als je op je privacy gesteld bent. Daarbij maakt het je camera ook minder bruikbaar voor hackers. Maar juist door de mate van veiligheid, dien je het schuifje de ‘unlocken’ met een extra authenticatie; zoals een vingerafdruk of een wachtwoord/code. Dit kost een (extra) handeling en tijd. Dus hoewel dit helemaal oké en conform protocollen is, kan het storen. Je zou de indoor bij wijze van spreken niet als babycamera kunnen gebruiken (maar daar is ‘ie natuurlijk ook niet voor bedoeld.

Bron: Arlo

Samenvattend
De Arlo Essential Indoor camera is, zeker voor de prijs, een goede camera die je helpt bij het beveiligen van binnenruimtes. De camera biedt genoeg features, waarvan het (scherpe) beeld de belangrijkste is. Audiotechnisch is de indoor nog wel voor verbetering vatbaar, maar wil je de audio-opties gebruiken, dan is dit gewoon functioneel. Ook is de camera wendbaar en op verschillende manieren te positioneren. Het privacy-shield is zeer handig, maar daardoor (tenzij goed ingesteld) soms ook wat omslachtig, bijvoorbeeld als je ‘m als babycamera wilt gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in