Eerder schreven we al een review over de Screenbar Plus van BenQ. En nu, grofweg een half jaar later, willen wij jullie ook informeren over een nieuwe ScreenBar die BenQ heeft uitgebracht; de BenQ ScreenBar Halo. Opvallend, omdat we eigenlijk al best te spreken waren over de ScreenBar Plus. Kan het dan toch nog beter? We waren erg benieuwd naar deze nieuwe monitor lamp. Daarom ook een nieuwe review van de BenQ ScreenBar Halo – lees snel verder!

Wat was het ook alweer, zo’n monitor lamp/ScreenBar?
De ScreenBar is bedoeld als ‘slimme’ verlichting van en voor je werkplek. Zeker in het donker is het voor kantoorwerk belangrijk om ‘goede’ lichtvoorziening te hebben. Goede lichtvoorziening helpt namelijk tegen bijziendheid en oogvermoeidheid, zeker als je uren achter je computer of scherm doorbrengt. Nu kun je simpelweg een nachtlamp kopen, maar die zijn eigenlijk bedoeld voor het lezen van boeken en lectuur. Wil je een lichtbron die toegespitst is voor werken achter een scherm, dan is de ScreenBar beter geschikt als hulpmiddel.

Unboxing van de BenQ ScreenBar Halo
Kijk nog maar eens naar de unboxing van de Plus, dan zie je hieronder toch wel echt een ander product. De Halo is een soort superset van de Plus. De look en feel is veel subtieler, veel eleganter en veel meer premium. Mooie user experience – waardoor het uitpakken al direct een beleving is.

Het wordt direct duidelijk dat het inderdaad nog beter kan dan de plus. De ‘control panel’ is draadloos. Dit is wel het grootste verschil, en tevens super fijn. Scheelt weer kabelwerk. En bovendien heb je geen draaiknop, zoals bij de Plus, kun je de hele unit draaien, in combinatie met een touch paneel. Ziet er erg slick uit. En werkt overigens vlekkeloos.

Zie ook onderstaande vlog van mossite voor meer informatie over de werking.

Installatie en gebruik van de Halo

De installatie van de Halo ging eigenlijk hetzelfde als bij de Plus. Dus daar hebben we niets spannends te melden. Het is redelijk rechttoe rechtaan, dus met een paar minuten ben je helemaal klaar. De lamp wordt simpelweg via USB aan de monitor geplugd voor stroom.

In het gebruik van de BenQ Halo ScreenBar merk je wel meteen grote verschillen. Zo heeft het Halo-model Backlight. Dit is een extra lamp aan de achterzijde van het apparaat (en dus ook aan de achterkand van je scherm), waardoor het contrast tussen je scherm en het omgevingslicht wordt gebalanceerd. Slimme feature! En je merkt inderdaad dat het licht ‘beter’ lijkt dan bij de Plus. 

Het tweede wat direct opvalt is dus de controller. Bij de plus zit deze bedraad aan de lamp zelf. Bij de Halo is de controller echter draadloos. Je kunt de helderheid, kleurtemperatuur en lichtzone dus makkelijk van afstand veranderen, mocht je dat willen. Zier hieronder het verschil tussen de controllers.

Bovenstaande twee features maken de Halo toch echt wel een 2.0 van de Plus. Verder is de ScreenBar Halo makkelijk te gebruiken en zeer praktisch.

Specificaties van de BenQ ScreenBar Halo

Alle specificaties nog even een op een rijtje:
De lichtbron van de Halo is gebaseerd op dubbele LED-kleur; 
De kleurweergaveindex is Ra>95;
De lichtdichte is 800 lux in het midden (hoogte 45 cm);
Kleurtemperatuur varieert tussen 2700~6500K;‎
Stroominput gaat via 5V/1A USB Port‎;
Materiaal is aluminiumlegering, PC/ABS
Maten : de lamp zelf is 50cm x 9.47cm x 9.71cm‎ en de controller: 7.4cmx7.4cmx3.84cm.

Dus, kopen of niet?
Het is een gave ScreenBar, dat staat voorop. Maar of je ‘m moet kopen hangt echt af van je budget. Er hangt namelijk wel een prijskaartje aan het Halo-model. Hij kost namelijk 169,- euro. Dit is 40 euro duurder dan de Plus. En moet je een prijs/kwaliteit keuze maken, dus wordt het lastig. Heb je het budget, ga dan zeker voor Halo. Maar is je budget wat beperkter, dan zouden wij toch de Plus aanraden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in