Thuiswerken is onderdeel van het nieuwe normaal geworden, zelfs nu alle thuiswerk adviezen vanuit de Overheid van de baan zijn. Toch zien we in de praktijk dat steeds meer kantoormedewerkers het thuiswerken hebben omarmd. Ook werkgevers lijken hier in grote mate bereid om dit te faciliteren. En met thuiswerken -of hybride werken- rijst ook snel de vraag hoe je je werkplek zo goed en gezond mogelijk kunt inrichten. Ergotron speelt hier goed op in met een monitor mount die helpt om een ergonomische, flexibele en modern ogende (thuis)werkplek te creëren. In dit review item delen wij daarom ook graag onze ervaring met de Ergotron Dual Trace monitor mount. 

Waarom ergonomisch werken zo belangrijk is?
Er zijn door de jaren heen verschillende onderzoeken geweest naar levensstijlen. En meerdere onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat een zittende levensstijl ongezond kan zijn. Zo heb je een groter risico op hart- en vaatziekten, overgewicht en ook op depressie. Beweging is daarom belangrijk, maar met thuiswerken komt dat er vaak niet van. Juist daarom is het extra belangrijk om een werkplek te hebben (of thuiswerkplek) die meehelpt; je lichaam gezond en fit te houden. Een fiets als bureaustoel is natuurlijk niet te doen, dus je zult het hier echt moeten zoeken in de hoek van ergonomie. 

Maar wat is ergonomie? Arboportaal noemt het de wetenschap die zich richt op het afstemmen van hulpmiddelen en omstandigheden op de eigenschappen van de mens waardoor mensen optimaal kunnen functioneren. Komt er dus op neer dat je fysiek (en mentaal) verantwoord moet kunnen werken, zodat je lichaam en geest er niet of minder onder lijden.

Oplossingen voor ergonomisch werken
Juist omdat ergonomie belangrijk is en steeds belangrijker wordt, zijn er ook meer partijen en merken die met oplossingen komen. Een van deze merken is Ergotron. Zij bieden kantoorwerkers, thuiswerkers en werkgevers oplossingen voor het inrichten van een ergonomische werkplek. Met oplossingen kun je hier vooral bij denken aan kantoormeubelen en -accessoires. Een van deze producten is de TRACE monitor mount. Daar gaan we nu dieper op in.

Unboxing
De Trace Dual Monitor mount wordt in een mooie nette doos geleverd. Bij opening valt op dat alles zorgvuldig en secuur is verpakt. Pak je de handleiding erbij, dan kun je wel even duizelig worden, want voor ons oogde het als een hele onderneming om de Dual Trace in elkaar te zetten. Maar niet getreurd, het valt (echt!) onwijs mee. Omdat er meerdere mogelijkheden zijn om de mount te bevestigen – en deze mogelijkheden allemaal in beeld worden gebracht, lijkt het onwijs veel werk. Maar eerlijk gezegd; waren we binnen 7 minuten klaar (en dan namen we nog echt de tijd). 

Wat vinden we van de Ergotron Dual Trace?

Allereerst; de Trace Dual monitor ziet er wel echt heel nice uit. Hij heeft een moderne mat zwarte look, is minimalistisch in design en super flexibel. Qua look en feel dus echt een mooi item.

De Trace stelt je in staat om je schermen aan te passen naar hoe jij zelf het liefste wilt werken. Je kunt dus de hoogte van de schermen verstellen, maar ook de reikwijdte (naar je toe trekken), helling van de schermen (naar je toe of van je af) en de richting (links of rechts). En het verstellen gaat met het grootste gemak. Zo kun je echt makkelijk ‘stellen naar wens’, zodat je rechtop blijft zitten, je nek niet onnodig belast en ook je ogen minder moeite hoeven te doen om het scherm / de schermen goed uit te lezen. Bovendien kun je ook echt veel schermen bevestigen aan de Trace. Check voor een volledig overzicht van compatibele schermen ook de productpagina van de Dual Trace.

De voordelen van de Ergotron Dual Trace even op een rijtje:
– Ergonomisch
– Flexibel en makkelijk af- en bij te stellen. 
– Meer werkruimte door effectieve set-up van de Trace
– Je kunt kabels makkelijk verwerken

En voor de liefhebber nog even wat praktische specificaties:
– Schermen tot 27 inch kunnen gemonteerd worden
– De beugel kan tot 9,8 kilo aan gewicht ondersteunen
– Je kunt ‘m 27,9 centimeter in hoogte verstellen
– Schermen kunnen tot 35 graden geheld worden
– Schermen kunnen 240 graden naar binnen/buiten gedraaid worden
– Schermen kunnen 360 graden geroteerd worden

En tot slot een hele belangrijke: 15 jaar garantie! 

Nadelen? 
Zijn er dan ook nadelen? Nouja, wij hebben ze eigenlijk niet gevonden. Vaak zie je met dit soort producten dat onderdelen afzonderlijk soms wat zwakjes zijn, of dat draai en schroefmateriaal zwak is. Maar bij de Dual Trace is dat niet het geval. Het is een robuuste set up, gemaakt van hoogwaardig materiaal (ook met een ETL / VOC+ duurzaamheidscertificering).
 
Ergotron Dual Trace, kopen?
Ja! Zoals veel hoogwaardige, premium producten geldt; er hangt een prijskaartje aan (iets meer dan 400 euro), maar je krijgt er echt onwijs veel voor terug. Op de eerste plaats natuurlijk ergonomie (lees: gezondheidsvoordelen). Maar daarnaast creëer je met de mount een super efficiënte, modern en strak ogende en flexibele werkplek. Dit mag dan ook wel wat kosten, vinden wij althans. En je kunt altijd nog bij je werkgever navragen of ‘ie vergoed kan worden 😉

Veel (werk)plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in