Zelfstandig klussen is populairder dan ooit. Tijdens de lockdown zijn veel huiseigenaren zich bewuster geworden van hun leefomgeving. Het verhogen van de wooncomfort staat gemarkeerd op het prioriteiten lijstje. Buiten het verfraaien van de woning krijgt ook verduurzamen extra aandacht. Daarbij heeft de huidige staat van de energiekosten verduurzaming een stroomversnelling ingeduwd.

Energieverbruik

De motivatie om woningen te verduurzamen is sterk toegenomen. Producenten van werkmateriaal spelen hierop in, met oog op de toekomst. Verduurzamen van een huis komt namelijk niet altijd in de vorm van zonnepanelen of isolatie. Deze grote ingrepen kosten veel tijd en geld. Kleine veranderingen zijn juist binnen handbereik en makkelijk door te voeren voor de thuisklusser. 

Duurzaamheid zit in de materialen die gebruikt worden. Ook is de verlenging van de levensduur van het werkmateriaal een vorm van duurzaamheid. Nieuwe technologieën worden toegepast op bouwbenodigdheden waardoor deze producten langer meegaan. Ook energie slurpend apparatuur behoort tot het verleden. Met oog op de huidige energieprijzen is energie-efficiënt werkmateriaal eerder een noodzaak dan een fijne bijkomstigheid. 

Schneider Electric

Het in 2021 uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld, Schneider Electric, begrijpt de hoge vraag naar duurzaamheid. Het bedrijf is leading in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering. Dit zie je terug in hun diensten en producten, zoals in hun Thorsman lijn.

De Thorsman 50W led bouwlamp is hier een goed voorbeeld van. Deze kwalitatieve werklamp biedt een natuurlijke, egale verlichting van grote oppervlakten en het strakke design is makkelijk vervoerbaar. Maar hoe duurzaam is de lamp echt?

De werklamp heeft een bedrijfstemperatuur van -25° tot +40°C. Dit betekend dat het apparaat onder nagenoeg alle omstandigheden optimaal presteert, zowel binnen als buiten. De robuuste lamp is uitgerust met een rubberen, schokabsorberend frame. Hierdoor is deze bouwlamp, in tegenstelling tot andere bouwlampen, valbestendig. Ook is het apparaat voorzien van een 50W sterke matrix led lamp. Dankzij de toepassing van de nieuwste led technologie gaat de lamp efficiënt met energie om, zonder heet te worden. De kans op brand door verhitting is hierdoor dus uitgesloten. 

Deze innovatieve led-technologie is ook ontwikkeld om een zo lang mogelijk productleven te garanderen. De levensduur is geschat op 50.000 uur. De Thorsman 50W is bovendien uitgerust met twee stopcontacten aan de achterzijde, zodat je altijd stroom hebt in de buurt van het licht. Buiten een uitmuntende werking is het product dus ontwikkeld met extra aandacht op duurzaamheid.

De toekomst

Nu de vraag naar toepasbare, duurzame veranderingen toeneemt onder huiseigenaren groeit ook de supply vanuit new tech producenten. Alleen al door te investeren in duurzaam werkmateriaal zoals bovengenoemde bouwlamp wordt er een steentje bijgedragen. Energie-efficiëntie staat hoog op het lijstje van ontwikkelaars en wij als consumenten plukken daar de vruchten van. Zowel voor nu als in de toekomst. 

Meer info over de Thorsman 50W vind je hier: https://nlshop.se.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in