Je bedrijfsbrede ERP-systeem vereenvoudigen en updaten, kan voortaan sneller en goedkoper. EsperantoXL hanteert daarvoor een composable model, wat toelaat een systeem op maat uit te werken op basis van low-code development.

De voorbije 25 jaar kende ERP (Enterprise Resource Planning) een steile opmars. ERP-software ondersteunt een compleet bedrijf met de automatisering van administratieve, financiële, commerciële en logistieke processen. Met het voordeel van die geboden integratie komt echter ook een groot nadeel: wijzigingen doorvoeren in een ERP-oplossing kost veel tijd. Dat beperkt de flexibiliteit van ERP. Meer nog, ERP bepaalt zo de werkwijze van een bedrijf, in plaats van andersom. Door wijzigingen te vermijden, heeft een bedrijf na verloop van tijd onvermijdelijk een stuk verouderde technologie in gebruik. 

Low-code development

Composable ERP neemt die nadelen van klassieke ERP weg. EsperantoXL maakt daarbij gebruik van een low-code platform zoals Thinkwise. Low-code development biedt de mogelijkheid om je bestaande ERP-systeem snel en flexibel te moderniseren. Gartner omschrijft composable ERP als het systeem van de toekomst. Volgens het onderzoeksbureau implementeren organisaties die voor een composable aanpak kiezen nieuwe functionaliteit 80% sneller dan hun concurrenten. Gartner voorspelt dat meer dan 70% van de bedrijven tegen 2025 de stap zetten van de klassieke monolithische ERP naar een composable strategie.

Voordelen van composable ERP

Composable ERP biedt onder andere meer mogelijkheden om met je data aan de slag te gaan en maakt zo de weg vrij om te werken met kunstmatige intelligentie, chatbots, machine learning, digital assistance en IoT. Composable ERP laat bovendien het gebruik van geavanceerde cloud-based technologie toe om operaties en processen te automatiseren. De kracht van composable ERP zit daarbij vooral in integratie. Composable ERP ondersteunt de integratie van applicaties van andere leveranciers. Dat zorgt ervoor dat data makkelijker doorstromen binnen het bedrijf en zo beschikbaar zijn voor diverse functies en binnen diverse processen. Het is een manier van werken die tot betere voorspellingen en juiste beslissingen leidt. 

Kansen dankzij low-code

Een bedrijf moet zijn ERP-omgeving snel kunnen aanpassen om heel gericht op veranderingen in de markt in te spelen. Composable ERP maakt het mogelijk nieuwe businessmodellen efficiënt te ondersteunen en makkelijker workflows aan te passen. Omdat de ontwikkeling van de wijzigingen via een low-code platform verloopt, kun je als bedrijf zo op meer flexibiliteit, betere schaalbaarheid en een snellere aanpasbaarheid rekenen, naast de integratiemogelijkheden van bijvoorbeeld API’s, AI en big data analytics. Het zijn allemaal voordelen die een bedrijf toelaten de klant centraal te plaatsen – en niet het ERP-platform. Dat blijft de beste manier om in de markt het verschil te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in